Foto: Publicitātes foto
No 16.novembra trešdienu vakaros pulksten 21:20 Latvijas Televīzijas 1.kanāla (LTV1) tiešraidē piedāvās jaunu diskusiju raidījumu "Sastrēgumstunda", portālu "Delfi" informēja LTV1 pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.

Kā zināms, ilgus gadus šajā laikā notika Jāņa Dombura vadītais publisko debašu raidījums "Kas notiek Latvijā?", kurš pēc vasaras atvaļinājuma netika atsākts, par ko Domburs grasījās tiesāties ar LTV.

"Diskusiju mērķis - ne tikai analizēt konfliktus un pretrunas politiskajos, ekonomiskajos un citos Latvijas iedzīvotājiem svarīgos jautājumos, bet identificēt problēmu un diskusijas gaitā meklēt tai risinājumu," stāsta Ancena, norādot, ka tāpēc raidījuma moto skan: "Tev ir ko teikt? Runā!"

"Skatītājiem nav vajadzīgi sarunu raidījumi, kurus amatpersonas uztver kā ērtu bezmaksas raidlaiku savu viedokļu paušanai, problēmas risinājuma vietā izvēloties formālas frāzes. Pasivitātei un izplūdušiem prātojumiem "Sastrēgumstundā" vietas nebūs; tiešraides laikā tiks akcentēta konkrēta problēma un iezīmēti tās risinājumi," uzsver jaunā raidījuma vadītājs Gundars Rēders.

Studijā tiks aicināti arī skatītāji, kuriem tiešraides laikā būs iespēja izteikt savu viedokli, idejas un piedāvāt iespējamos risinājumus. "Tāpēc jau šobrīd raidījuma veidotāji aicina aktīvus cilvēkus, kuri vēlas vērot diskusijas tiešraidi klātienē, pieteikties pa e-pastu sastregumstunda@ltv.lv," vēsta LTV1 pārstāve.

Raidījuma "Sastrēgumstundas" veidošanā piedalīsies redaktores Iveta Elksne un Vija Ķenava, tā režisore būs Dace Slavinska, projekta vadītāja – Iveta Lepeško. Studijas dizainu veidojis mākslinieks Kristaps Skulte.

Kā ziņots, oktobrī LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, informējot par sabiedriskās televīzijas piedāvājumu skatītājiem rudens sezonā, sacīja, ka sarunas par Dombura atgriešanos televīzijā turpmāk notiks ar žurnālista advokātu starpniecību, savukārt līdzšinējās viņš novērtēja kā destruktīvas.

"Mēs sāksim sarunas ar Dombura advokātu, tad skatīsimies, kā sarunas tālāk virzās. Mēs nepiekrītam prasībām, ka televīzija nav pildījusi saistības. Iespējams, ka būs tiesa," pieļāva Kots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!