Foto: Publicitātes foto
No nākamā gada februāra slaveno Nakts tirgu no Spīķeru teritorijas paredzēts pārcelt uz Centrāltirgu, atvēlot vietu daļā Rūpniecības tirgus un Gaiziņa ielā, bet šīs izmaiņas daudzos tirgotājos raisījušas neapmierinātību, jo viņi ir pārliecināti – jaunajā vietā visiem vietas nepietiks, ziņo „Latvijas Avīze”.

Jaunajā vietā tirgum plāno atvēlēt 2000 kvadrātmetru lielu teritoriju, bet līdz šim tas darbojies 3000 kvadrātmetros. Tomēr laikraksta aptaujātie tirgotāji nemaz nav tik vienoti savā kritikā pārcelšanas lēmumam. Dažiem šķiet, ka jaunajā teritorijā nepietiks visiem vietas, kamēr citi ir gatavi pārcelties – galvenais, lai tirgošanās iespējama Centrāltirgū. 

Tikmēr AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs „Latvijas Avīzei” skaidrojis, ka neapmierinātību starp Nakts tirgus tirgotājiem rada kāda dezinformācija. "Tiklīdz parādījās informācija, ka Nakts tirgu varētu pārcelt, Centrāltirgus vadība uzreiz lūdza piešķirt tirgus statusu Gaiziņa ielai – tādējādi nav nekāda pamata runām par Nakts tirgus likvidāciju," skaidrojis Abramovs.

 "Tā kā tik lielas platības, lai Nakts tirgu esošajā lielumā ievietotu kādā konkrētā teritorijā mums nav, pieņēmām lēmumu to sadalīt – tirgotājus, kuriem nepieciešamas noliktavas, izvietojam daļā Rūpniecības preču tirgus, savukārt tos, kuri tirgojas no automašīnām, izvietojam Gaiziņa ielā. Tā ir slēgta satiksmei, tādēļ tirdzniecība var noritēt netraucēti" baumas par mazāko platību kliedējis Abramovs.

 

Tā kā Spīķeru kvartāls iekļauts UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā, 2014. gadā plānots piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus tā pārveidei. Pēc projekta īstenošanas tur atradīsies dažādi kultūras objekti un esošais Nakts tirgus Spīķeru tālākajā attīstībā nav paredzēts, atgādina laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!