Foto: LETA

Izmeklēšanu "Latvenergo" amatpersonu lietā varētu sekmēt Šveices spriedums par kukuļdošanu Latvijā, ceturtdien intervijā raidījumā "900 sekundes" sacīja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks. Viņš tā dēvēto "oligarhu lieta", "Latvenergo" korupcijas un autobūvnieka "Daimler" lietu nodēvēja par nozīmīgākajām.

No pašlaik 45 lietām, kuras izmeklē KNAB, "Latvenergo", "Daimler" un "oligarhu lieta" ir prioritārās, kurām tiek pievērsta lielāka uzmanība. Jaunais KNAB šefs uzsvēra, ka, piemēra, "Latvenergo" lietā KNAB intensīvi sadarbojas starptautiskā līmenī. Viņš uzsvēra, ka sadarbība notiek ne tikai ar Šveices dienestiem, bet arī ar citu valstu atbildīgajām iestādēm.

Streļčenoks intervijā piekrita tam, ka Šveices spiedums, ar kuru Francijas transporta un enerģētikas koncerns "Alstom" sodīts arī par kukuļdošanu bijušajām "Latvenergo" amatpersonām, varētu palīdzēt KNAB izmeklēšanā.

Jautāts par tā dēvēto "oligarhu lietu", Streļčenoks norādīja, ka tās izmeklēšanā ir daudz tiesiskās palīdzības lūgumu un arī iesaistīto personu, tāpēc izmeklēšana nenotiek tik ātri. Viņš uzsvēra, ka ir nepieciešams nostiprināt katru pierādījumu un tas prasa laiku.

Jaunais KNAB priekšnieks nevēlējās izteikt prognozes, kad šajās skaļajās lietās varētu uzrādīt apsūdzību. Viņš norādīja, ka tām ir pievērsti lielākie KNAB resursi un aktīvs darbs notiek.

Jautāts par svarīgākajiem darbiem KNAB, Streļčenoks minēja biroja iekšējo lietu sakārtošanu. Piemēra, izskaužot visas iespējas kādam "nopludināt" informāciju no KNAB. Streļčenoks sacīja, ka KNAB notiek iekšējā izmeklēšana, lai apzinātu iespējamos informācijas izpaudējus.

Runājot par situāciju ar korupciju Latvijā, Streļčenoks sacīja, ka tās līmenis, viņaprāt, ir augsts, taču arī darbs tās izskaušanā ir intensīvs. Viņš uzsvēra, ka KNAB veiksmīgi sadarbojas ar citām iestādēm, piemēra, robežsardzi, Valsts ieņēmumu dienestu un policiju.

Politisko spiedienu jaunais KNAB šefs neizjūt, tā viņš apliecināja Streļčenoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!