Foto: stock.xchng
Šīs nedēļas trešā un pēdējā vētra, kas Latvijā gaidāma ceturtdien un naktī uz piektdienu, galvenokārt skars jūras piekrasti, tādēļ postījumu būs krietni mazāk nekā pēc pirmdienas un otrdienas vētras, kas plosījās teju visā valstī, prognozē sinoptiķi.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm stiprākais vējš pūtīs Kurzemē ceturtdienas vakarā un nākamās nakts sākumā, kad dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 18-23 metrus sekundē (m/s), bet Kurzemes rietumu piekrastē pie jūras - 24-28 m/s. Tā kā jūras piekrastē šāds vējš nav retums, lieli postījumi nav gaidāmi.

Citviet valstī ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu prognozētas dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 14-19 m/s, Ziemeļvidzemes piekrastē - līdz 23 m/s. Pakāpeniska vēja pastiprināšanās sāksies jau krietni agrāk - jūras piekrastē brāzmains vējš gaidāms no trešdienas vakara.

Vējš pierims piektdien. Brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi, ceturtdien pārsvarā līs, bet nedēļas nogalē daudzviet uzsnigs neliela sniega kārta. Gaisa temperatūra ceturtdien paaugstināsies līdz +2..+6 grādiem, turpmāk kļūs nedaudz vēsāks un Jaungada naktī visā valstī, izņemot piekrasti, gaidāms neliels sals.

2012.gada pirmajās dienās cikloni atkal nesīs brāzmainus vējus un nokrišņus, gaisa temperatūra bieži paaugstināsies virs nulles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!