Foto: DELFI
Pagājušajā diennaktī mediķiem nācies sniegt palīdzību vairākiem cilvēkiem, kuri guvuši traumas, lietojot pirotehniku. Smagākais gadījums noticis Rīgā, kur 34 gadus vecs vīrietis, sprāgstot raķetei, guvis sejas, kakla un roku 2.-3.pakāpes apdegumus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Ševčenko.

Cietušais vīrietis nogādāts Valsts apdegumu centrā.

Savukārt Kurzemē kādai 19 gadus vecai meitenei acīs ietecējis raķetes šķidrums. Viņa ar acs bojājumu nogādāta Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

Rīgā 26 gadus vecs vīrietis guvis acs un sejas termisku traumu. Viņš bija mēģinājis aizdedzināt raķeti, taču šis mēģinājums beidzās neveiksmīgi un vīrietis nogādāts slimnīcā.

Savukārt 16 gadus vecam puisim raķete trāpījusi pa kāju. Viņam konstatēta apakšstilba sista brūce, kā arī iespējams muskuļu pārrāvums. Puisis nogādāts slimnīcā.

Vēl Rīgā 43 gadus vecs vīrietis, lietojot pirotehniku, guvis virspusējus plaukstas ievainojumus. Viņam palīdzība sniegta uz vietas.

"Svētku traumu" guvusi arī 31 gadu veca sieviete, kurai šampanieša pudeles korķis trāpījis acī. Viņa ar acs ievainojumu nogādāta slimnīcā.

Kopumā dienests saņēmis 1368 izsaukumus, fiksētas 262 traumas. Jaungada naktī fiksēts par 150 vairāk izsaukumu nekā ikdienā, tomēr kopējais skaits ir mazāks nekā svētkos pirms gada, kad bijuši vairāk nekā 1400 izsaukumi.

Mediķi no visiem reģioniem atzīmējuši, ka dažādi negadījumi bijuši saistīti ar alkohola lietošanu, taču traģiskas nelaimes, izņemot avāriju Latgalē, nav notikušas. Pamatā cilvēkiem bijušas vaļējas brūces, smadzeņu satricinājumi u.tml.

Arī dežūra Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, noritējusi mierīgi. Tā kā daudzi cilvēki Jauno gadu sagaidījuši publiskās vietās, klubos un bāros, daudz izsaukumu saņemts no šīm vietām. Izsaukumu skaits palielinājies pēc pusnakts.

Mediķi kā pozitīvu lietu atzīmē to, ka šogad atšķirībā no pērnā gada nav bijis praktiski nekādu bērnu traumu, kas saistītas ar svētku svinēšanu. Kopumā gan mediķiem bija gana daudz darba, atzīmēja Ševčenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!