Foto: DELFI
Ciklona Ulli naktī uz ceturtdienu atnestā vētra pagājusi bez postījumiem, tomēr sinoptiķi vēl brīdina, ka dienā jūras piekrastē gaidāms brāzmains vējš; savukārt atsevišķos ceļa posmos Kurzemē un Ziemeļvidzemē ir sniegputenis, un apledojuma un sniega dēļ ir apgrūtināta braukšana.

Latvijas televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija" Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvais dežurants pastāstīja, ka VUGD aizvadītā diennakts bijusi salīdzinoši mierīga, un saistībā ar vētru tehniska rakstura palīdzību dienests sniedzis deviņos gadījumos: sešas reizes novāca kokus no ceļiem un trīs reizes no ēkām novāca konstrukcijas, kas varēja apdraudēt cilvēkus. VUGD pārstāvis atzina, ka dienesta statistika līdz ar to liecina: vētra postījumus nav nesusi.

VUGD informācija liecina, ka pirmais izsaukums tika saņemts no Rīgas, Kuģu ielas, kur vējš bija atrāvis jumta segumu, kuru ugunsdzēsēji glābēji piestiprināja, savukārt, Jelgavā, Sudraba Edžus ielā, un Dobelē, Viestura ielā, ugunsdzēsēji glābēji no jumta nocēla vēja atrautu skārda gabalu.

Jūrmalā, Mellužu un Mežsargu ielas krustojumā, nolauzts koka zars bija uzkritis uz vadiem. Kuldīgas novada Pelču pagastā, kā arī uz autoceļa Tīnūži-Glāzšķūnis, Valmiera-Inčukalns, Aizkraukle-Nereta un Rīga-Daugavpils koki bija nokrituši un ceļa braucamās daļas. Ugunsdzēsēji kokus sazāģēja un ceļa braucamo daļu atbrīvoja.

Savukārt VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) informē, ka braukšanas apstākļi ceturtdienas rītā uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem pārsvarā ir apmierinoši, tomēr apgrūtināta braukšana apledojuma un sniega dēļ ir atsevišķos ceļa posmos Kurzemē un Vidzemē. Gaisa temperatūra ir no 0 līdz +5 grādiem.

Ventspils virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti visā ceļa garumā, savukārt Siguldas virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Vangaži - Līgatne. Tur autoceļi ir sniegoti, apledo, LVC brauktuves tīra un kaisa.

Valmieras virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Murjāņi - Strenči. Autoceļš apledo, brauktuves kaisa. Ainažu virzienā apgrūtināta braukšana posmā Gaujas tilts - Ainaži, brauktuve sniegota, tiek tīrīta un kaisīta.

Apgrūtināta braukšana ir arī uz Rīgas apvedceļa posmā Salaspils - Babīte, kurš apledo.

Pa reģionālie ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Kuldīgas, Limbažu, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnēs, vēsta LVC. Tur uz brauktuvēm veidojas apledojums, kaisa.

Tikmēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi brīdina, ka ceturtdienas pirmajā pusē jūras piekrastē dienvidrietumu, dienvidu vējš brāzmās saglabāsies līdz 20-22 metriem sekundē.

LVĢMC apkopotā informācija par trešdienas laikā novērotajām maksimālajām vēja brāzmām liecina, ka stiprākais vējš bijis Ventspilī līdz pulksten 17, kur tas sasniedzis 31 metru sekundē. Brāzmainā vēja ietekmē Rīgas līča dienvidu piekrastē plkst. 20:00 ūdens līmenis bija paaugstinājies līdz +114 centimetriem Daugavgrīvā un līdz +120 centimetriem Andrejostā, informē LVĢMC.

LVC brīdina, ka stiprā vēja ietekmē uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari, var tikt nodarīti bojājumi arī satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, apgaismes stabiem un luksoforiem. Tāpēc LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai ceļam, bet arī vērot apkārtni un informēt LVC Satiksmes informācijas centru par nolūzušiem kokiem un sabojātu ceļa aprīkojumu, kas traucē vai apdraud satiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!