Foto: F64

Lietas virzītājs atzinis maksātnespējīgo Latvijas Krājbanku par cietušo kriminālprocesā pret bijušajām bankas amatpersonām, informē bankas maksātnespējas administratora "KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību consultants Oskars Fīrmanis.

Ar iesniegumu tiesā atzīt Latvijas Krājbanku par cietušo vērsās bankas administrators.

Kā skaidro Fīrmanis, šis atzinums nozīmē – ja izmeklēšanas rezultātā tiks pierādīts, ka bijušo bankas amatpersonu rīcības dēļ ir radīti zaudējumi bankai, no viņiem tiks prasīta atbildība un zaudējumu atlīdzināšana par labu cietušajam.

Fīrmanis norādīja, ka Krājbankai nodarītais kaitējums ir vairāk nekā 113 miljoni latu. 

Jau vēstīts, ka par Krājbankas krahu ir sākts kriminālprocess, kura ietvaros bijušais bankas vadītājs Ivars Priedītis ilgāku laiku pavadīja apcietinājumā. Bankas bijušo vadītāju pērn novembra otrajā pusē aizturēja Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē sāktā kriminālprocesa ietvaros saistībā ar aizdomām par "Latvijas Krājbankas" īpašumu 100 miljonu latu apmērā nelikumīgu ieķīlāšanu par labu trešajām personām.

Atbilstoši policijā iepriekš sniegtajai informācijai kriminālprocesā aizdomās turamie ir Priedītis, kā arī bijušie bankas valdes locekļi Mārtiņš Zalāns, Dzintars Pelcbergs un Svetlana Ovčiņņikova. Aizdomās turētais ir arī  bijušais bankas padomes loceklis, Krievijas izcelsmes miljonārs Vladimirs Antonovs, kuru Lietuva vaino arī "Snoras" bankas bankrotā.

Visi pieci tiek turēti aizdomās  par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu. Zalāns, Priedītis un Pelcbergs vēl tiek turēti aizdomās par piesavināšanās atbalstīšanu, bet Antonovs – par piesavināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!