Foto: LETA

Rīgas Domes (RD) "Demokrātisko patriotu" (DP) frakcijas vadītājs Jānis Mārtiņš Skuja vērsies ar iesniegumu Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) un Valsts policijā par Pirmā Baltijas kanāla (PBK) ziņu sižetu, kurā tika atspoguļots 16.marta incidents ar vainagu nacisma upuru piemiņai.

Deputāts Skuja lūdz izvērtēt, "kādus mērus par safabricēto ziņu sižetu NEPLP un Valsts policijā var pieņemt pret PBK atbilstoši šī brīža likumdošanai", kā arī lūdz panākt, lai ziņu sižets tiktu izņemts no interneta vietnes "Youtube.com". Deputāts arī lūdz NEPLP apsvērt, vai šajā gadījumā padome varētu vērsties policijā par rasu naida apzinātu kurināšanu.

"Šis sižets ir klaja rasu naida kurināšana starp Latvijā dzīvojošajiem dažādu tautību cilvēkiem. Diktora tekstā, tulkojot sarunu starp vienu no pasākuma organizatoriem un [eiroparlamentārieti] Tatjanu Ždanoku pie Brīvības pieminekļa, ir ielikts teksts, kuru organizators nesaka un kurš ir antisemītiska rakstura," norāda Skuja.

Jau ziņots, ka iepriekš arī nacionālās apvienības VL-TB/LNNK Saeimas deputāts Jānis Dombrava pauda sašutumu par PBK ziņu raidījuma sižetu, kurā atspoguļots 16.marta ķīviņš pie Brīvības pieminekļa, un uzskata, ka NEPLP būtu jāizvērtē kanāla "atrašanos Latvijas mediju vidē un iespējamās soda sankcijas par Latvijas tēla apzinātu diskreditēšanu".

Dombrava otrdien izplatītajā paziņojuma medijiem pauž sašutumu par PBK pārraidīto Marijas Burgartes un Aināra Kraukļa 16.marta videosižetu, kurš pēc deputāta domām ir "klaji provokatīvs, melīgs un cenšas sagrozīt faktus, lai radītu negatīvu iespaidu par Latvijas valsti un notiekošajiem leģionāru dienas pasākumiem".

Krieviski raidošā kanāla sižetā parādīts ķīviņš pie Brīvības pieminekļa ap Eiroparlamenta deputātes no PCTVL Ždanokas un viņas domubiedru nolikto vainagu ar piemiņas lenti nacisma upuriem. Sižetā izskan arī frāze, ka "žīdiem šeit nav jābūt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!