Foto: DELFI
Gripas izplatība Latvijā joprojām visaugstākā ir Latgalē, taču aizvadītajā nedēļā saslimstība ar gripu pieaugusi arī Rīgā un Jelgavā, pastāstīja epidemioloģe Raina Nikiforova.

Gripas epidēmija joprojām saglabājas, jo atsevišķos reģionos gripas izplatībai ir augsta intensitāte. Kā uzsvēra epidemioloģe, šogad gripas epidēmijas beigas nebūs ātrāk par maija sākumu.

Pagājušajā nedēļā Latvijā ar gripu slimoja vidēji 91 cilvēks uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir tāpat kā pirms nedēļas, taču mainījusies situācija ar teritorijām, kur konstatēta saslimšana ar gripu.

Aizvadītajā nedēļā saslimstība ar gripu Rēzeknē pieauga par 25%, bet Daugavpilī samazinājās par 27%, tomēr saslimstība ar gripu joprojām visaugstākā ir tieši Daugavpilī un Rēzeknē, vēstīja epidemioloģe.

Rīgā saslimstība ar gripu pieaugusi par 32%, līdz ar to ar gripu slimoja vidēji 92 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju, savukārt Jelgavā, kur iepriekšējā nedēļā nebija neviena gripas gadījuma, aizvadītajā nedēļā atkal konstatēti gripas gadījumi.

Gripas epidēmijas izplatība, salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, pagājušajā nedēļā krietni samazinājusies Jūrmalā.

Saslimstība ar gripu joprojām augsta ir Latgalē, Rīgā un Pierīgā. Šogad, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, gripas izplatība samazinās ļoti lēni. To ietekmē gan aukstais pavasaris, gan arī tas, ka gripas epidēmija sākās par piecām līdz sešām nedēļām vēlāk, nekā ierasts.

Jau ziņots, ka 5.martā Infektoloģijas centrs paziņojis par gripas epidēmijas sākumu. Šosezon reģistrēti pieci nāves gadījumi pacientiem ar gripas diagnozi. Visi gripas upuri bija vecāki par 60 gadiem, un viņiem bija konstatētas citas hroniskās saslimšanas.

Par gripas epidēmijas beigām tiek paziņots, kad nevienā no monitoringa pilsētām divu nedēļu laikā gripas izplatība nepārsniedz epidēmijas līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!