Foto: LETA

Administratīvā rajona tiesa ceturtdien pieņēmusi izskatīšanai Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) bijušās direktores Baibas Paševicas pieteikumu, kurā viņa lūgusi kā prettiesisku atcelt rīkojumu par atbrīvošanu un atjaunot viņu amatā, informēja Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme.

Tagad lietas dalībniekiem atvēlēts mēnesis laika paskaidrojumu sniegšanai, pēc tam tiesa noteiks paredzamo lietas izskatīšanas datumu.

Kā ziņots, šī gada 13.martā valdība no NVA direktores amata atbrīvoja Paševicu, jo Labklājības ministrija (LM) bija atklājusi iztrūkumu NVA budžetā.

Disciplinārlietā, kas bija ierosināta pret Paševicu, ir secināts, ka viņa ir izdarījusi tiesību normu pārkāpumu, 2012.gada atalgojuma fondā uzņemoties budžeta saistības, kas par 134 455 latiem pārsniedz noteiktos saistību maksimāli pieļaujamos apjomus, tādējādi ar nodomu ir izdarījusi disciplinārpārkāpumu - nekvalitatīva amatu pienākumu pildīšana, tajā skaitā tiesību aktiem neatbilstoša rīcība ar finanšu līdzekļiem -, kā rezultātā valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums.

Tiesībsargs Juris Jansons ir ierosinājis pārbaudes lietu par Paševicas atstādināšanu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

NVA direktores pienākumus patlaban pilda līdzšinējā direktores vietniece Vivita Pūliņa.

Uz NVA direktora amatu LM ir izsludinājusi konkursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!