Foto: F64

Sestdien notikušās Lielās talkas laikā Rīgas iedzīvotāji savākuši 195 tonnas atkritumu, portālu "Delfi" informēja Lielās talkas mediju koordinatore Dace Jaunupe – Bargā.

Atkritumu savākšana noritēja arī svētdien un pirmdien, un kopumā "L&T" uz poligonu būs izvedis atkritumus no 120 talkošanas vietām. Lai izvestu visus atkritumus, darbos bija iesaistītas 12 atkritumu savākšanas automašīnas.

Talcinieki savākuši pārsvarā standarta piesārņojumu - stikla pudeles, PET pudeles, papīra atkritumus, taču papildus tradicionālajiem atkritumiem, uz atkritumu poligonu Getliņos aizceļoja arī pārsteidzoši liels daudzums "zaļo" atkritumu – krūmi, koku zari, lapas, skujas utt.

Tāpat talkā savāktas vairākas vannas, mēbeļu fragmenti, kā arī dažādi apģērbu gabali. Lielās talkas laikā savākto riepu svars, tāpat kā pagājušajā gadā, varētu sasniegt aptuveni 10 tonnas.

"Pērn Rīgā pēc Lielās Talkas izvedām 175 tonnas atkritumu, šogad tie sasniegs 195 tonnas. Tas skaidrojams ar to, ka gandrīz puse savākto atkritumu ir tā dēvēties "zaļie" atkritumi, kuru svars ir lielāks par, piemēram, PET pudeļu un papīra atkritumiem. Šī tendence liecina, ka šogad tiešām daudzviet norisinājās nevis atkritumu savākšanas talkas, bet gan labiekārtošanas darbi," sacījis atkritumu apsaimniekotāja "L&T" direktors Reinis Ceplis.

Visaktīvāk šogad Rīgā talkojuši Lucavsalas, Mārupes rajona un Dārziņu apkārtnes iedzīvotāji. Uz šīm vietām atkritumu savākšanas mašīnas brauca vairākkārt. Teikas vidusskolas skolēni savukārt ne tikai vāca atkritumus, bet tos arī šķiroja. Savākta pusotra tonna atkritumu, taču uz poligonu aizceļoja vien puse, jo otra puse, aptuveni 700 kilogrami, bija šķirotie atkritumi – stikls un PET, kas nodoti otrreizējai pārstrādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!