Biedrība "Nākotnes Salaspils" Lielās Talkas ietvaros izvēlējās sakopt ne to pateicīgāko un tīrāko teritoriju – upīti, kas plūst gar pilsētas ābeļdārzu.

Kaut strādāts tika no plkst.9.00 līdz 15.00 un, ja rēķina talkas bāzes vietas nokopšanu, pat vēl pāris stundas ilgāk, visu iecerēto paveikt neizdevās. Pietrūka vien pāris stundu vai pāris brašu talkotāju. Tomēr ikviens, kas atsaucās un piedalījās biedrības "Nākotnes Salaspils" organizētajā talkā, var ar lepnumu atskatīties uz paveikto – salaboto un nokrāsoto tiltiņu, no upītes izvilktajiem drazu un ūdenszāļu kalniem, dažāda izmēra riepām, krēsliem un galdu, telefonu, mikroviļņu krāsni un ko tik vēl nē.

Taču vislielāko pārsteigumu un sajūsmu talciniekos radīja no upītes izmakšķerētais maisiņš ar naudu. Nav būtiski, ka atrasti tika vien 0,88 Ls divu santīmu monētās, jo neviens jau nepiedalās talkā ar domu: cik man par to samaksās? Turklāt, radās arī lieliska ideja par to, kā panākt, lai nākamajā gadā talkot gribētāju netrūktu. Proti, pirms talkas, sakopt paredzētajā teritorijā, ir jāpaslēpj vairākus šādus maisiņus ar monētām, un jāizziņo to pilsētas iedzīvotājiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!