Foto: LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti trešdien vienbalsīgi atbalstīja priekšlikumu uz pusi samazināt politisko organizāciju priekšvēlēšanu izdevumus, portālam "Delfi" pastāstīja komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

Šis priekšlikums iesniegts uz otro lasījumu grozījumiem Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā. Tas paredz, ka partija, kas kandidē Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās, priekšvēlēšanu izdevumiem drīkst izlietot summu, kas nepārsniedz Centrālās statistikas pārvaldes publiskoto pagājušā gada mēneša vidējo bruto darba samaksu ar koeficientu 0,0004 līdzšinējā koeficienta 0,0008 vietā uz katru vēlētāju iepriekšējās vēlēšanās.

Savukārt ārkārtas vēlēšanās šo koeficientu paredzēts samazināt no 0,0004 līdz 0,0003, paredz deputātu atbalstītais priekšlikums.

Dolgopolovs norādīja, ka par šo jautājumu iepriekš gūts visu Saeimā pārstāvēto partiju valžu atbalsts, tāpēc trešdien, balsojot par šo priekšlikumu, pirms balsojuma izpalikušas jebkādas diskusijas.

Jau vēstīts, ka pērn 10.Saeima atbalstīja partiju priekšvēlēšanu tēriņu samazināšanu uz pusi pirms Saeimas ārkārtas vēlēšanām, taču lielākus tēriņu samazinājumus, ko piedāvāja gan opozīcijas, gan koalīcijas deputāti, toreiz gan neatbalstīja.

Pērn priekšvēlēšanu tēriņu griestus piedāvāja mazināt NA, taču toreiz šo priekšlikumu Saeima neatbalstīja.

Tāpat ziņots, ka deputāti šopavasar atbalstīja grozījumusPolitisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, nosakot, ka vienas fiziskas personas ziedojumu apmēra partijai samazināšanu uz pusi - no 20 līdz 10 tūkstošiem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!