Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis (V) aicina nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nekavēties ar tieslietu ministra kandidāta virzīšanu, savukārt jautājumu par ebreju kopienas īpašumiem plānot risināt pēc kopienas sarunām ar Saeimas frakcijām.

Pēc šodienas politiskām konsultācijām ar nacionālo apvienību Dombrovskis žurnālistiem sacīja, ka šodien panākta vienošanās, ka nepieciešamas politiskās konsultācijas ebreju īpašumu restitūcijas jautājumā. Ebreju kopiena plānojusi tikties ar Saeimas frakcijām, un, kad šīs jautājums būs izrunāts frakcijās, tad koalīcija varēs politiski lemt par jautājuma tālāko virzību, skaidroja Dombrovskis.

Tāpat premjers aicināja VL-TB/LNNK "bez liekas kavēšanas" virzīt tieslietu ministra amata kandidātu.

Savukārt nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars norādīja, ka šodienas sarunās VL-TB/LNNK izteica savu viedokli par darbu koalīcijā kopumā, proti, ka "nacionālās apvienības vēlētāju intereses netiek samērīgi ņemtas vērā". Tomēr Dzintars atzina, ka šodien par to izdevās maz diskutēt, tāpēc nacionālā apvienība sarunas vēlētos turpināt.

Dzintars arī apliecināja, ka jautājumā par ebreju īpašumu restitūciju tālākie tehniskie soļi, piemēram, darba grupu veidošana nesekos, kamēr koalīcijas pārstāvošo spēku starpā nebūs politiskās vienošanās par šo jautājumus.

Vienlaikus nacionālās apvienības pārstāvis uzsvēra, ka apvienības valdē diskusijas par tieslietu ministra amata kandidātu vēl nav notikušas, jo esot jārunā par cēloņiem, "bet persona, kura ir amatā, ir otršķirīga lieta".

Līdz ar to plānots, ka sarunas starp koalīciju pārstāvošiem politiskiem spēkiem vēl notiks. Tomēr sarunu "grafiks ir nevis datumi, bet rezultāts" akcentēja Dzintars, piebilstot, ka būtiski ir tas, par ko puses spēs vienoties.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK šodien sāka pārrunas ar "Vienotības" pārstāvjiem, lai risinātu situāciju koalīcijā.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) 20.jūnijā paziņoja par demisiju, jo viņam un premjeram esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu, tomēr tas nenozīmējot, ka no valdības aiziet visa apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Premjers 21.jūnijā ministra demisiju pieņēma.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!