Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī divi bērni nogādāti slimnīcās pēc saindēšanās ar medikamentiem, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Vidzemē vienu mēnesi vecai meitenītei vecāki pārskatīšanās dēļ vienu bērnu zāļu vietā iedevuši iedzert citas bērnu zāles, kuru deva izrādījusies pārāk liela. Meitenīte nogādāta slimnīcā.

Latgalē vienu gadu veca meitenīte pati piekļuvusi pie medikamentiem un iedzērusi tos. Arī šis bērns ar saindēšanos ir nogādāts slimnīcā.

Vairāki citi bērni aizvadītajā diennaktī guvuši dažāda rakstura traumas, informēja Bukša. Tā Rīgas reģionā vienu gadu vecs bērns ir aplējies ar karstu tēju un guvis roku un augšdelmu apdegumus. Vidzemē sešus gadus vecs zēns izskrējis uz ceļa un aizķerts ar automašīnu. Bērns ar kāju traumām nogādāts slimnīcā. Rīgā astoņus gadus veca meitene ar velosipēdu braukusi pa ceļu un arī aizķerta ar automašīnu. Meitene ar galvas un vēdera traumām nogādāta slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī bijuši arī vairāki gadījumi, kad cilvēki guvuši apdegumus. Rīgas reģionā 48 gadus vecai sievietei, mazgājoties pirtī, sareibusi galva un sieviete ar plaukstām atspiedusies pret kurtuves durvīm. Sieviete ar otrās pakāpes plaukstu apdegumiem ir nogādāta Valsts apdegumu centrā.

Tāpat Rīgā 20 gadus veca sieviete izgāzusi klēpī karstas tējas krūzi un ar applaucējumiem nogādāta slimnīcā.

Vairākas traumas aizvadītajā diennaktī ir gūtas darbavietās. Jūrmalā 23 gadus vecs vīrietis strādājis uz jumta un nokritis no tā. Vīrietis ar politraumu nogādāts slimnīcā.

Rīgā 62 gadus vecs vīrietis darbavietā ticis aizķerts ar autopacēlāju un ar smagām ekstremitāšu un muguras traumām nogādāts slimnīcā. Savukārt Kurzemē 53 gadus vecs vīrietis strādājis kokzāģētavā un ar autopacēlāju ticis piespiests pie sienas. Vīrietis ar kāju traumām un vaļējām brūcēm nogādāts slimnīcā.

Vēl Rīgā aizvadītajā diennaktī pēc sadursmes ar automašīnām cietuši divi gājēji - 44 gadus un 47 gadus veci vīrieši. Abi ar politraumām ir nogādāti slimnīcā.

Kurzemes reģionā 32 gadus vecs vīrietis guvis traumu sērfojot - daļēju auss amputāciju ar buru, bet Zemgalē 59 gadus vecs vīrietis, strādājot ar elektrisko zāģi, sazāģējis sev roku un nogādāts Mikroķirurģijas centrā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi saņēmuši 1250 izsaukumus, no tiem 237 bija saistīti ar dažāda veida traumām, informēja Bukša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!