Foto: DELFI
Izskatīšanā Rīgas apgabaltiesā nonākusi prasība pret ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju "McDonald's" par viena miljona latu kompensācijas piedziņu.

Ar prasību pret "McDonald's" pārstāvniecību Latvijā SIA "Premier Restaurants Latvia" vērsusies bijusī ātrās ēdināšanas kafejnīcas "McDonald's" darbiniece Inna Timofejeva, kura prasa uzņēmumam morālā kaitējuma kompensāciju par traumu, ko viņa guvusi, paslīdot uz slapjas grīdas.

Cietušās sievietes advokāte Rada Matjušina portālam "Delfi" pastāstīja, ka 2009.gada 4.decembrī cietusī darba vietā paslīdējusi un smagi kritusi. Kritiena rezultātā sievietei noteikts smaga diagnoze un par 70% laupītas darba spējas.

Līdz šim Timofejevai veiktas jau divas operācijas – pirmajā izoperēta viena riba, bet otrajā – vēl viena. Cietušajai piešķirta arī 2.grupas invaliditāte un viņas slimība, nav ārstējama.

Advokāte uzsvēra, ka traumas dēļ 35 gadus vecā sieviete principā ir darba nespējīga uz mūžu, kā arī ikdienas dzīve viņai sagādā lielas grūtības, jo viņai ir ierobežota kustību spēja.

Tāpēc cietusī vēlas no darba devēja piedzīt viena miljona latu kompensāciju, kā arī 2533 latus, kas iztērēti par ārstēšanos.

Matjušina pastāstīja, ka iepriekš ar uzņēmumu ir bijuši mēģinājumi panākt vienošanos, taču apbildētāja dēļ tā nav panākta. Līdz šim tiesa lietas izskatīšanu pēc būtības vēl nebija sākusi, jo noteiktas vairākas ekspertīzes.

Lietas izskatīšana uzticēta Rīgas apgabaltiesas tiesnesei Lidijai Pličai. Tiesā gan ceturtdien tomēr neizdevās uzsākt lietas izskatīšanu pēc būtības, jo prasītāji izteikuši lūgumu lietai pievienot jaunus materiālus. Tamdēļ lietas izskatīšana uz pāris mēnešiem atlikta, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!