Foto: LETA
"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa aicina nedramatizēt "Vienotības" reitinga samazināšanos un aģentūrai BNS viņa norādīja, ka esot jāskatās uz partijas darbiem.

""Vienotības" reitingi ir tieši tikpat normāli, cik tie bija brīdī, kad tie gan pieauga, gan kad nokrita. Tie visu laiku ir šajā pieļaujamā līmenī kā, acīmredzot, svārstās aptaujājamo skaits. Attiecībā uz jebkuriem reitingiem, mana atbilde ir viena, lai reitingi ceļas vai nē, cilvēki vērtē darbus. Nav jāskatās uz reitingiem, ir jāskatās uz darbu," komentēja Āboltiņa.

Viņa kategoriski noraida viedokli, ka reitinga kritums saistīts ar "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa centieniem izvairīties no nodokļu samaksas, iegādājoties automašīnu, jo, viņasprāt, šis jautājums esot izrunāts.

Saskaņā ar jaunāko "Latvijas faktu" aptauju, kas veikta augustā, par "Vienotību", ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, balsotu vairs tikai 15,3% vēlētāju, jūnijā tie bija 18,5%, bet jūlijā - 17%.

Jūlijā Saeimas opozīcijā, bet Rīgas domes vadībā esošās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) reitings bija 18,4%, un tā atkal izvirzījās par populārāko partiju Latvijā. Augustā tās reitings pieaudzis līdz 23,5%.

Nacionālās apvienības reitings augustā pieaudzis un savu balsi par to atdotu 8,1% vēlētāju, kas ir par 0,9% vairāk nekā jūlijā. Otra Saeimā esošā opozīcijas partija Zaļo un zemnieku savienība saglabā augusta reitingus tādā pašā līmenī kā jūlijā – 7,2%.

Savukārt Reformu partijas reitingi ir kāpuši, pretstatā iepriekšējai tendencei reitingiem samazināties, un par viņiem balsotu 3,2% vēlētāju.

Ja vēlēšanas notiktu augustā, tajās nepiedalītos 13,9% aptaujāto. Savukārt 24,7% respondentu nezina, par ko balsotu. Jūlijā neizlēmušo īpatsvars bija augstāks – 28,9%, bet jūnijā – 29,8%. Aptauja veikta no 2012.gada 10. līdz 23. augustam, aptaujājot 1009 Latvijas pilsoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!