Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa piektdien biedrības "Antiglobālisti" valdes priekšsēdētājam Andrim Orolam par nesankcionētu piketēšanu piemēroja 20 latu naudassodu.

Kā informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons, šodien administratīvā pārkāpuma lietā tika pasludināts vien saīsinātais spriedums, bet pilns tā teksts būs pieejams 24.septembrī. Pēc tam desmit dienu laikā minēto nolēmumu varēs pārsūdzēt.

Saskaņā ar "Antiglobālistu" interneta mājaslapā pieejamo informāciju šodien tiesā tika izskatīta pārkāpuma lieta par nesankcionēta piketa rīkošanu 4.maijā Rīgā pie Brīvības pieminekļa.

Likumsargi lūdza saukt Orolu pie atbildības pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 174.3 panta 1.daļas - par sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu noteiktās organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu.

Fiziskām personām par to var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem, vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Biedrība "Antiglobālisti" bieži rīko dažādas nevardarbīgas akcijas, paužot savu viedokli par sabiedrībā aktuāliem un mazāk aktuāliem jautājumiem.

Piemēram, šā gada 21.jūnijā pie Saeimas "Antiglobālisti" un viņu atbalstītāji - kopskaitā aptuveni 30 cilvēku - protestēja pret valdošās koalīcijas ieceri būtiski ierobežot referendumu ierosināšanas procesu, bet 14.jūnijā "Antiglobālisti" protestēja pret pensijas vecuma paaugstināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!