Foto: LETA
Latvijā mēs paši nenovērtējam to, ko esam sasnieguši, intervijā sacīja Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs.

Viņš arī norādīja, ka ir grūti izskaidrot, kāpēc tā ir, jo objektīvie dati rāda, ka dzīvojam labāk. Piebalgs pieļāva, ka tā varētu būt piesardzība - par daudz nesapriecāties, iespējams, to ietekmē relatīvi īsais periods pēc valstiskuma atjaunošanas.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka rādītājs par cilvēku apmierinātību vai neapmierinātību ir vēlēšanas un, ja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) tika ievēlēts otro reizi, tad tas arī ir rādītājs.

Taujāts, kāpēc Latvijas iedzīvotāji atbilstoši aptauju datiem neatbalsta pievienošanos eirozonai, Piebalgs atbildēja, ka cilvēkiem nekad nav patikusi valūtas maiņa, tā bija arī citās valstīs. Tāpēc cilvēkiem jāizstāsta, ka viņiem nekas slikts nedraud, ka viņi savus noguldījumus nezaudēs.

Savukārt tas, ka cilvēki esot skeptiski noskaņoti pret ES, esot zināmā mērā fenomens, domā Piebalgs. Viņš arī piebilda, ka mēs Latvijā paši nenovērtējam to, ko esam sasnieguši. "Tas ir fenomens, ka mēs noliedzam paši sevi," sacīja Piebalgs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!