Foto: F64

Pirms diviem gadiem stājās spēkā grozījumi Imigrācijas likumā, kas ļāva vairāk nekā 4000 ārzemnieku iegūt termiņuzturēšanās atļaujas pret investīcijām nekustamajā īpašumā vai uzņēmumā, vai arī pret noguldījumu bankā. Lai apkopotu dažādos vērtējumus un rosinātu plašākas diskusijas sabiedrībā, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde otrdien rīko konferenci „Uzturēšanās atļaujas ārvalstu investoriem”.

Divu gadu laikā izskanējuši gan atbalstoši, gan noliedzoši Imigrācijas likuma grozījumu vērtējumi. Vairākkārt izskanējis aicinājums atteikties no uzturēšanās atļauju izsniegšanas tiem ārzemniekiem, kuri Latvijā iegādājušies nekustamos īpašumus. Savukārt regulējuma atbalstītāji ir uzsvēruši tā pozitīvo ietekmi uz nekustamo īpašumu tirgu, kā arī norādījuši, ka ir augusi ārzemnieku interesi par citām investīciju iespējām.

Konferencē aicināti piedalīties gan dažādu valsts un nevalstisko organizāciju eksperti, gan arī pētnieki un akadēmiskie mācībspēki, kas analizējuši migrācijas tendences un Imigrācijas likuma grozījumu ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību kopumā. Tāpat konferences noslēgumā plānota ekspertu un politisko partiju pārstāvju diskusija par jaunā regulējuma plusiem un mīnusiem.

Konferenci rīko Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde kā Eiropas Migrācijas tīkla Latvijas kontaktpunkts.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!