Foto: DELFI

Slēpošanas trases jaunajai ziemas sezonai ir jau gatavas, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" aptauja.

Slēpošanas kompleksa "Žagarkalns" pārstāvis Vadims Kameņevs atzīmēja, ka komplekss darbībai ziemas sezonā ir gatavs. "Ja būtu iespēja un šodien uzsnigtu sniegs, trasi varētu vērt vaļā jau rīt," uzsvēra "Žagarkalna" pārstāvis.

Gatavību sezonai apstiprināja arī kalnu slēpošanas trases "Jēkaba grava" īpašnieks Mairis Mežinskis un slēpošanas un atpūtas kompleksa "Milzkalns" pārstāvis Viesturs Ošnieks.

Runājot par jaunumiem trasēs, aptaujāto trašu pārstāvji sacīja, ka nekādus būtiskus jaunumus nav plānots ieviest. Tāpat nav plānots mainīt sniegto pakalpojumu cenas.

Savukārt attiecībā uz prognozēm par gaidāmo ziemas sezonas ienesīgumu slēpošanas trašu pārstāvji norādīja, ka patlaban vēl ir grūti prognozēt, vai šī sezona būs ienesīgāka par pērno sezonu, kas, piemēram, pēc "Jēkaba gravas" īpašnieka Mežinska ieskatiem, bijusi viena no sliktākajām sezonām pēdējo desmit gadu laikā. Viņš to skaidroja ar ne pārāk labiem laika apstākļiem ziemas priekiem pagājušajā ziemā.

Kā vēl vienu no faktoriem, kas var ietekmēt slēpošanas trašu apmeklējumu un noslogojumu, "Žagarkalna" pārstāvis Kameņevs atzīmēja iedzīvotāju izbraukšanu no Latvijas. Taču viņš pauda cerību, ka jaunajā sezonā varētu būt vērojams apmeklētāju pieplūdums no Lietuvas un Igaunijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!