Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nākamajā, valsts svētku nedēļā aicina ikvienu pārdomāt, ko katram nozīmē Latvijas Republika – "mūsu zeme, kas ir pelnījusi, lai ar to lepojamies".

Premjers apsveikumā Lāčplēša dienā uzsver, ka nākamā nedēļa ir valsts svētku nedēļa. "To godināsim ar sarkanbaltsarkanajiem karogiem pie ēkām, lentītēm pie mūsu apģērbiem un svecītēm logos. Šajā laikā aicinu atrast brīdi, lai pārdomātu, ko katram no mums nozīmē Latvijas Republika: tauta un valsts, ar kuru mūs saista neredzamas, bet nesaraujamas saites; mūsu zeme, kas ir pelnījusi, lai ar to lepojamies," teikts premjera apsveikumā.

Viņš atgādina, ka Latvijas galvaspilsētas atbrīvošana no Bermonta karaspēka pirms 93 gadiem ir viens no svarīgākajiem notikumiem mūsu valsts vēsturē. "Lai arī 1919. gadā Latvijas valsts jau bija nodibināta, tās teritorijā vēl joprojām atradās sveši karaspēki. Šajos ārkārtīgi grūtajos apstākļos Latvijas armijas varonīgajai uzvarai pār bermontiešiem bija izšķiroša nozīme. Tā skaidri demonstrēja Latvijas tautas vēlmi aizstāvēt savu valsti, savas tiesības būt par noteicējiem savā zemē un lemt savu likteni," pausts apsveikumā.

"Šis notikums toreiz nostiprināja mūsu tautas pašapziņu. Šodien Lāčplēša dienā varam smelties sev iedvesmu un lepnumu, lai stingri iestātos par mūsu valsts pamatvērtībām. Latvijas valsts ir tik stipra, cik stipri esam mēs," norāda premjers.

Viņš aicina Lāčplēša dienas vakarā godināt Latvijas karavīrus – tos, kas 1919. gadā izcīnīja mūsu valstij svarīgo uzvaru pret Bermonta karaspēkam, kā arī tos, kas šodien aizstāv mūsu mieru un drošību gan Latvijā, gan citās pasaules vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!