Foto: DELFI

Latvijā joprojām reģistrēto bezdarbnieku skaits būtiski pārsniedz darba piedāvājumu skaitu – uz katru brīvo darbavietu pretendē 25 bezdarbnieki, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija par situāciju oktobra beigās.

Darba devēji šā gada oktobrī NVA reģistrējuši 2590 brīvu darbavietu, kas ir par 738 darbavietām mazāk nekā septembrī. Kopumā NVA oktobra beigās bija reģistrētas 4183 brīvas darbavietas.

Lielākais NVA reģistrēto brīvo darbavietu skaits oktobra beigās bija apstrādes rūpniecībā – 1449, vairumtirdzniecībā, mazumtirdzniecībā, kā arī automobiļu un motociklu remontā – 640, transporta un uzglabāšanas jomā – 387, būvniecībā – 256, valsts pārvaldē un aizsardzībā, kā arī obligātās sociālās apdrošināšanas jomā – 190, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu jomā – 176. Kopumā vislielākais brīvo darbavietu skaits ir kvalificētiem strādniekiem un amatniekiem.

Oktobra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 10,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk, salīdzinot ar mēnesi iepriekš. Oktobra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 105 670 bezdarbnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!