Foto: LETA

Pēc Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) sūdzības Ģenerālprokuratūra vērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāju rīcību, pratinot apsūdzēto - bijušā Muitas šefa Vladimira Vaškeviča un viņa sievas Ināras Vilkastes - advokātus.

Prokuratūrā portālam "Delfi" paskaidroja, ka ZAP iesniegums ir saņemts un būs pārbaude par tajā minētajiem faktiem. Pēc jautājuma izskatīšanas prokuratūra padomei sniegs atbildi, vai KNAB izmeklētāji ir rīkojušies atbilstoši vai nē.

Vilkastes un Vaškeviča advokāti Aloizs Vaznis, Juris Dzelme un Jeļena Kvjatkovska, kā arī viņu kolēģi Oskars Rode un Jānis Rozenbergs iepriekš vērsās ZAP, lūdzot sasaukt ārkārtas sēdi saistībā ar KNAB amatpersonu rīcību, "rupji pārkāpjot likumā garantētās advokātu tiesības". Advokāti bažījās, ka KNAB amatpersonas izteikušas draudus, mēģinājušas viņiem liegt klienta aizstāvību kriminālprocesā, kā arī, iespējams, noklausījušās advokātu sarunas.

Medijiem advokāti vēlāk skaidroja, ka dienā, kad pie viņu klientes Vilkastes KNAB ieplānojis veikt kratīšanu, aizstāvjiem liegta iespēja tajā piedalīties, jo tie saņēmuši pavēstes ierasties KNAB sniegt liecības. KNAB izmeklētāji arī pieteikuši noraidījumus advokātiem, sakot, ka tie nevar aizstāvēt Vilkasti un Vaškeviču, jo ir liecinieku statusā.

Saistībā ar notikušo ZAP vērsās pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V), ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera un KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka.

KNAB iepriekš norādīja, ka visās biroja izmeklētajās krimināllietās procesuālās darbības notiek atbilstoši Kriminālprocesa likuma prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!