1.adventes svētdienā, 2.decembrī, rīdziniekiem un pilsētas viesiem tika piedāvāti daudzi ar adventi un Ziemassvētku gaidīšanas laiku saistīti pasākumi.

Daudzās baznīcās un kultūras iestādēs notika koncerti. Tika iededzinātas divas no galvenajām Rīgas eglēm - Doma laukumā un Līvu laukumā. Tikpat čakli tiek meistarotas arī citas egles, kas "piedalīsies" jau tradicionālajā egļu ceļā, kurš būs izstaigājams sākot no nākamās piektdienas - 7.decembra.

Kā katru gadu Doma un Līvu laukumā, kā arī Eksplanādē darbojas Ziemassvētku tirdziņi, bet uz koncertskatuvēm gan lielie, gan mazie varēja noskatīties un noklausīties dažādus pazīstamu un mazāk pazīstamu mākslinieku priekšnesumus. Pirmo gadu Eksplanādē sev vietu atradusi Trušu karaliste, kuras apmeklētāji ne tikai varēja papriecāties vai pabarot pūkainos trušu zemes pavalstniekus, bet ielikt kādu ziedojumu zilā krusta kastītē maznodrošinātajām ģimenēm.

Adventes un Ziemassvētku laiks tradicionāli ir laiks, kad padomāt par tiem cilvēkiem, galvenokārt bērniem, kam varētu pietrūkt siltuma, prieka par dāvaniņu šajos jaukajos ģimeniskajos svētkos, tāpēc gan pie Trušu karalistes, gan Latviešu biedrības namā, gan konfekšu namiņā pie Laimas pulksteņa tika aicināts piedalīties dažādos labdarības pasākumos, lai kāda mazā cilvēka lielais sapnis piepildītos, kāda dzīves pabērna dzīve uzlabotos, kaut kas dzīvē pavirzītos uz priekšu...

...un tā bija tikai 1.advente. Priekšā vesels mēnesis interesantiem notikumiem, labām domām, labiem darbiem un sirds siltumam. 

Pievienoti grigorij.lv foto un video


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!