Foto: LETA

Ceturtdienas rītā partijas "Par dzimto valodu" līderi Vladimiru Lindermanu "apciemojusi" Drošības policija (DP), lai pie viņa veiktu kratīšanu. Kratīšanu DP veic arī pie partijas pārstāvja Illariona Girsa.

Viņa advokāte Jeļena Kvjatkovska portālam "Delfi" apliecināja, ka ceturtdienas rītā ar viņu sazinājies Lindermans, kurš paziņojis, ka pie viņa ieradusies DP, lai veiktu dzīvoklī kratīšanu. Sīkāku informāciju par iemesliem un kratīšanas pamatu advokāte ziņas sniegt nevarēja, sakot, ka ir tiesā citā procesā un DP veiktajās procesuālajās darbībās nav piedalījusies.

Kā raksta "Rus.delfi", Lindermana telefons patlaban ir atslēgts, un uz telefona zvaniem neatbild arī citi partijas "Par dzimto valodu" biedri Illarions Girss un Jevgēņijs Osipovs.

Sociālajos tīklos Girss paziņojis, ka pie viņa mājās tiek veikta kratīšana.


Arī Lindermans savā "Facebook" profilā uzrakstījis "Pirms 15 minūtēm pie manis ieradusies DP veikt kratīšanu. Es viņus patlaban nelaižu iekšā. Lūdzu pēc iespējas ātrāk izplatīt šo jaunumu. Iepriekšējā reizē viņi man "piesvieda" trotilu. Ko šoreiz?".

Kratīšana veikts oktobrī sāktajā kriminālprocesā, kas pret Lindermanu sākts par organizatorisku darbību, kas vērsta uz Latvijas Republikas teritoriālās vienotības graušanu, portālam "Delfi" paskaidroja DP. Procesā veiktas dažādas procesuālās darbības, arī kratīšana, vēsta DP, taču sīkāku informāciju izmeklēšanas interesēs pagaidām nesniedz.

DP jau iepriekš apliecinājusi, ka Lindermana darbībām pievērš pastiprinātu uzmanību. Izmeklēšanā DP iepriekš secināja, ka Lindermana partijas "13. janvāra kustība" reģistrēšana bijusi nelikumīga.

Savulaik Lindermans bija apsūdzēts par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļautu izgatavošanu, glabāšanu. Šajās apsūdzībās tiesa viņu attaisnoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!