Foto: DELFI

Labklājības ministrija (LM) pēc Valsts kontroles (VK) revīzijas pret Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) vadību ierosinājusi vēl vairākas jaunas disciplinārlietas.

Ierosinātas vēl jaunas disciplinārlietas pret SIVA jau iepriekš no amata atstādināto direktori Regīnu Simsoni un direktores pienākumu izpildītāju Ingrīdu Misūnu par iespējamu nekvalitatīvu darbu, kā dēļ valstij nodarīts būtisks mantisks zaudējums.

Prognozējams, ka visu disciplinārlietu izmeklēšana par amatpersonu iespējamiem finanšu pārkāpumiem SIVA beigsies 2013.gada 6.februārī, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče.

Simsonei un Misūnai līdz 20.decembrim jāiesniedz paskaidrojumi LM par konstatēto tiesību normu pārkāpumiem, tostarp jāiesniedz dokumenti, kas apliecina paskaidrojumos norādīto argumentu, faktu un apstākļu patiesumu, kā arī par jau veiktajām darbībām un pieņemtajiem lēmumiem, ja tādi ir, šo pārkāpumu novēršanā, informēja LM pārstāve.

Iepriekš ministrija informēja, ka tā ierosinājusi disciplinārlietas par iespējamiem finanšu pārkāpumiem kopumā pret deviņām SIVA amatpersonām.

No amata tika atstādināta Simsone.

VK, pabeidzot revīziju SIVA, pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka aģentūrā notikuši ilgstoši, klaji finanšu un tiesību normu pārkāpumi, kas turklāt apzināti slēpti no revidentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!