Foto: DELFI
Cilvēku drošības labad nošautās Līgatnes lācenes Mades lietā izmeklēšana turpinās jau astoņus mēnešus un nekādu jaunu informāciju policija nesniedz.

Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma sacīja, ka izmeklēšana sāktajā kriminālprocesā joprojām turpinās. Izmeklēšanas laikā tiek izvērtēta Līgatnes dabas taku atbildīgo amatpersonu iespējamā nolaidība, kā arī lāča nošaušana.

Nekādu informāciju nav saņēmis arī advokāts Saulvedis Vārpiņš, kurš vērsās policijā ar iesniegumu pēc Mades nošaušanas. Viņš pauda viedokli, ka policija "velk laiku".

Policija aprīļa beigās sāka pārbaudi par lāča izmukšanu, bet 8.maijā saņēma Vārpiņa iesniegumu, "kurā minēti vairāki apstākļi, kas norāda uz iespējamām noziedzīga nodarījuma pazīmēm saistībā ar lācenes Mades nošaušanu".

Līgatnes dabas takas izveidojis privāts nodibinājums "Gaujas Nacionālā parka fonds". Taču kopš 15.decembra dabas taku apsaimniekošanu pārņēmusi Dabas aizsardzības pārvalde. Tostarp fonds izbeidza darba līgumus ar līdzšinējiem zoodārza darbiniekiem, arī ar pazīstamo zvērkopi un par lāču mammu dēvēto Velgu Vītolu. Dabas aizsardzības pārvalde gan sola risināt ar viņu sarunas par turpmāko darbību dabas takās, taču ne vairs kā zvērkopei, bet darbam ar apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!