Foto: LETA

Lai gan Reformu partijas (RP) valdes un frakcijas kopsēde trešdien vakarā norisinājās vairākas stundas, nekādi radikāli jauni lēmumi netika pieņemti.

Nolemts, ka RP Rīgas mēra amata kandidātu izvēlēsies Rīgas nodaļas kopsapulces un partijas valdes kopējā sēdē. Kopsapulce notiks 17.janvārī, žurnālistus informēja Politiskā spēka līderis Valdis Zatlers.

Līdz ar to arī "pilnīgi viennozīmīgi" paliek spēkā RP domes iepriekš pieņemtais lēmums pašvaldību vēlēšanās Rīgā piedalīties ar atsevišķu sarakstu, piebilda Zatlers.

Nolemts arī, ka nākotnē tiks mainīts partijas vadības mehānisms - būs gan partijas priekšsēdētāja amats, gan arī valdes priekšsēdētāja amats.
Kā ziņots, RP iepriekš vienojās virzīties uz to, ka ik katrs cilvēks partijā ieņems vienu amatu.

Trešdien Zatlera vietā par RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāju tika ievēlēts līdzšinējais frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis. Zatlers partijā nolēmis saglabāt tikai vienu - partijas priekšsēdētāja - amatu.

Kā ziņots, RP patlaban vēl nav galvaspilsētas mēra amata kandidāta, jo bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars šonedēļ paziņoja, ka nesadarbosies ar RP. Politiskais spēks viņam piedāvājis kļūt par Rīga domes priekšsēdētāja amata kandidātu, bet Bondars vēlējies straujākas pārmaiņas, nekā tam piekritusi partijas vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!