Foto: LETA

Valsts kontrolieres amatā ceturtdien apstiprinātā Elita Krūmiņa spēs nodrošināt uzsākto darbu pēctecību un veiksmīgi vadīt iestādi, sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra līdzšinējā valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Krūmiņa līdz šim strādājusi Valsts kontroles padomē un ļoti labi pārzina iestādes dabu, tāpēc viņa nebūšot cilvēks, kurš ienāk nepazīstamā sistēmā.

"Viņa ir piedalījusies iestādes būvēšanā, un cilvēks nevar iznīcināt to, ko pats ir radījis," uzsvēra Sudraba.

"Mēs šeit esam komanda, un komanda šeit arī turpinās strādāt. Spēks ir tajā, ka te ir cilvēki, kurus vieno kopīgas vērtības un sajūta, ka aiz tevis ir cilvēki, kuri tevi nenodos," turpināja Sudraba.

Savai pēctecei viņa novēl turpināt darbu un revīzijās nodrošināt augstu kvalitāti, kā arī palūkoties arī uz reģioniem un tām problēmām, ar kurām iedzīvotāji saskaras pašvaldību līmenī.

Jau ziņots, ka Saeimas deputātu vairākums ceturtdien Valsts kontroliera amatā ievēlēja Reformu partijas (RP) un Nacionālās apvienības (NA) virzīto kandidāti, pašreizējo Valsts kontroles padomes locekli Elitu Krūmiņu.

Deputāti ar vēlēšanu zīmēm balsoja par abām izvirzītajām kandidātēm – Krūmiņu un "Vienotības" frakcijas virzīto auditori Ivetu Rutkovsku.

Par Krūmiņu nobalsoja 66 deputāti, pret bija 19. Savukārt par Rutkovsku balsoja 18, bet pret bija 67 deputāti. Viens tautas kalps bija nobalsojis pret abām kandidātēm.

Krūmiņa 2005.gada maijā Saeimā ievēlēta par Valsts kontroles padomes locekli, kā arī iecelta par Trešā revīzijas departamenta direktori. Savukārt 2009.gada maijā viņa atkārtoti ievēlēta par Valsts kontroles padomes locekli.

Pašreizējās valsts kontrolieres Sudrabas pilnvaru termiņš beigsies 21.janvārī, taču viņai darba pienākumi jāturpina tik ilgi, kamēr būs ievēlēts viņas amata pēctecis. Valsts kontrolieres amatā viņa ir kopš 2004.gada 22.decembra un pavadījusi tur maksimāli pieļaujamo laiku – divus termiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!