Foto: LETA
Policija sekmīgi piesaistījusi atpakaļ ātruma kontrolei un satiksmes drošības uzraudzībai tos darbiniekus, kuri, ieviešot fotoradarus, novirzīti citu uzdevumu veikšanai, pastāstīja Valsts policijas (VP) Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre.

Sākot sadarbību ar "V-Traffic" fotoradaru uzstādīšanai uz Latvijas autoceļiem, apmēram 30% policijas darbinieku tika novirzīti citu funkciju veikšanai – konvojēšanai, izbraukumiem uz notikuma vietām, kā arī citiem darbiem, sacīja Mistre. Taču pēc policijas un privātuzņēmēja sadarbības pārtraukšanas šie policijas spēki atgriezti uz ceļiem.

"Mūsu prioritāte ir ceļu satiksmes drošības nodrošināšana," uzsvēra policijas pārstāve.

Mistre norādīja, ka, spriežot pēc ceļu satiksmes uzraudzības rezultātiem pagājušajos svētkos, redzams, ka policija savu darbu organizējusi sekmīgi un ceļu policijas ekipāžas bija redzamas uz daudziem ceļiem.

"Jāteic, ka redzama ekipāža vien ir pietiekams preventīvs pasākums. Patlaban bijušais resurss ir atgriezts atpakaļ, un mūsu prioritāte ir ceļu satiksmes drošības nodrošināšana," viņa pavēstīja.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembra vidū uz ceļiem pārstāja darboties privātā–publiskā partnerības projekta ietvaros uzņēmuma "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltika un partneri") izvietotās mērierīces – kopumā 57 fotoradari. Līgums ar kompāniju ir lauzts, jo uzņēmums nepildīja līguma saistības.

Pēc radaru izslēgšanas policija uz ceļiem strādā pastiprinātā režīmā – ātruma pārkāpējus kontrolē gan ceļu policijas ekipāžas, gan ar rokas radariem, gan arī līdzšinējiem četriem policijas pārvietojamajiem radariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!