Foto: DELFI
Rīdziniekiem no 1.februāra siltums maksās 42,81 latus par megavatstundu (Ls/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 4,4% lētāk, salīdzinot ar janvāri, liecina "Rīgas siltuma" informācija.

Siltuma cena kļūs mazāka arī martā un aprīlī, pateicoties samazinātajai dabasgāzes tirdzniecības cenai februārī un prognozēm nākamajiem diviem mēnešiem, norāda uzņēmums.
Uzņēmums atgādina, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā ir iesniegts jaunais siltumenerģijas tarifu projekts, kas nākotnē paredz siltuma cenas samazinājumu vēl par 3%, salīdzinot ar pašreizējo tarifu. Tas, iespējams, pateicoties attīstītajiem zaļās enerģijas projektiem siltumcentrālēs "Ziepniekkalns" un "Zasulauks".

Siltumenerģijas cena februārī, martā un aprīlī noteikta, pamatojoties uz akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" šī gada 8.februārī publicēto paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem februārī un prognozēm martā, aprīlī.

Atsaucoties uz akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" paziņojumā pausto informāciju, februārī dabasgāzes tirdzniecības cena ir 210 lati par 1000 kubikmetru, šāda cena prognozēta arī martā un aprīlī. Tādējādi sagaidāms, ka siltumenerģijas cena martā un aprīlī būs 42,81 Ls/MWh.

Uzņēmums uzsver, ka Rīgā siltumenerģijas cena februārī ir zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Tā ir par 28% zemāka nekā Viļņā un par 13% zemāka, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas cenu Tallinā.

Jau ziņots, ka apkures rēķini šoziem nepatīkami pārsteiguši daudzus Latvijas iedzīvotājus ne vien Rīgā, bet arī citās pilsētās. Piemēram, galvaspilsētā par decembri, salīdzinot ar šo pašu laiku pirms gada, siltuma rēķins ir pieaudzis par 63%, Liepāja – par 34%, Jēkabpilī – par 42%.Iedzīvotājiem veidojas milzu parādi par apkuri, kas apgrūtina arī apsaimniekotāju darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!