Foto: DELFI

Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) neiebilst pret pašvaldību reformām, taču sākumā mudina tās izdiskutēt un izanalizēt, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja LLPA izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis.

Ir jābūt skaidram, kāds būs ieguvums no pašvaldību skaita samazināšanas. Kučinskis pieļauj, ka tas attaisnotos, ja apvienošana palīdzētu cilvēkiem atrast darbu, jo, iespējams, šobrīd pašvaldību robežas traucē attīstīt uzņēmējdarbību. Tomēr eksperimentus Kučinskis neatbalstītu. Viņš norāda, ka parasti cilvēkus nostāda fakta priekšā, bet vajadzētu vairāk analīzes.

Kučinskis uzsvēra, ka šobrīd ir svarīgs jautājums par cilvēku atturēšanu no aizbrukšanas. "Ja robežas kaut kur traucē cilvēkiem atrast darbu, nepalīdzot viņiem (...) tad par to ir jādiskutē," sacīja Kučinskis.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izvērtējusi iepriekšējo novadu reformu un secināja, ka kopumā reģionos ir izveidotas lielākas pašvaldības, ar plašākām budžeta un investīciju piesaistes iespējām, tomēr joprojām nav atrisinātas vairākas problēmas. Tādēļ ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) aicina uz diskusiju par novadu nākotni, lai pašvaldības visā valstī būtu attīstībā un iespējās līdzvērtīgākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!