Pēc negadījuma, kad Rīgas 21. bērnudārza "Laimiņa" teritorijā maza meitenīte iekrita astoņus metrus dziļā kanalizācijas šahtā, no darba tiks atbrīvota bērnudārza vadītāja, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Pārkāpumus iestādes vadītājas rīcībā konstatējis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (IKSD), izvērtējot situāciju par nelaimes gadījumu.

Tiek uzsvērts, ka vērtējot jebkura nelaimes gadījuma apstākļus, izglītības iestādes vadītājs ir un būs tieši atbildīgs par notikušo, neatkarīgi no tā, vai viņa padotībā esošie darbinieki ir vai nav ievērojuši visus tiem noteiktos pienākumus.

Ņemot vērā notikušo, IKSD visām Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm nosūtījis vēstuli, aicinot aktualizēt noteikumus, kas nosaka kārtību, kādā nodrošināma bērnu drošība bērnudārzos un iestādēs, kuras īsteno pirmskolas izglītības programmas, kā arī to lietojumā nodotajās teritorijās un organizētajos pasākumos.

Pēc notikušā nelaimes gadījuma ir sākts kriminālprocess.

Jau ziņots, ka Vecmīlgrāvī trīs gadus veca meitenīte pastaigas laikā bērnudārza teritorijā iekrita kanalizācijas šahtā un guvusi galvas un kājas traumu.

Kad glābēji un mediķi ieradušies bērnudārzā, meitenīti no kanalizācijas akas jau bija izcēluši tuvumā strādājošie vīrieši. Negadījums noticis laikā, kad audzinātāja vedusi bērnus pastaigāties pa bērnudārza pagalmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!