Foto: LETA
Ja valdība neizšķirsies par pensiju indeksēšanu jau šogad, pensionāri maijā varētu rīkot protesta akcijas, pirmdien LNT raidījumam "900 sekundes" apliecināja Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš.

Iespējamās protesta akcijas Rīgā būtu miermīlīgas un pensionāri galvaspilsētā ierasots bruņojušies ar plakātiem. Pensionāri arī turpina vākt parakstus par pensiju indeksēšanu un paraksti tiks iesniegti Saeimā. Patlaban jau savākti ap 90 000 parakstu.

Pensionāri no valdības šajā jautājumā sagaidot drīzu skaidrību, jo situācija ir dramatiska. Pensionāri sagaida vismaz mazo pensiju indeksēšanu un savu viedokli gatavi aizstāvēt arī protesta akcijā.

Aprīļa vidū notiks Latvijas Pensionāru federācijas sēde, kurā arī tiks lemts par iecerētajiem protesta pasākumiem. Iespējams, 1.maijā varētu tikt rīkota plaša akcija par pensionāru tiesībām.

Jautājumu par pensiju indeksēšanu jau šogad varētu pārskatīt pēc pirmā pusgada, kad būs redzams, kāda situācija ir sociālajā budžetā, pagājušajā nedēļā pēc tikšanās ar Latvijas Pensionāru federāciju žurnālistiem paziņoja premjerministrs Valdis Dombrovskis (V).

Dienu pirms tam premjers gan vēl teica, ka budžetā patlaban tādas naudas nav.

Taču pensiju indeksēšana, ja tam būs līdzekļi, varētu notikt tikai ar noteikumu, ja indeksētas tiek mazās pensijas. "Teorētiski šādu iespēju neizslēdzam, ja redzam uzlabojumus budžetā šī gada laikā," teica valdības vadītājs. Premjers gan atgādināja, ka šo jautājumu var skatīt tikai kontekstā ar faktiskajām budžeta iespējām.

Tāpat panākta arī vienošanās, ka detalizētāk šo jautājumu tālāk vērtēs Senioru konsultatīvajā padomē, kas būs jauns veidojums - kā platforma, kur pārrunāt šādus un citus senioriem aktuālus jautājumus.

Jau ziņots, ka februārī Latvijas Pensionāru federācijas domes sēdē vienojās sākt parakstu vākšanu par pensiju indeksācijas atsākšanu no 2013.gada 1.oktobra un aicina iniciatīvu parakstīt arī iedzīvotājiem, kuri nav sasnieguši pensijas vecumu, tostarp jauniešiem pēc 18 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!