Foto: DELFI Aculiecinieks
Pagājušajā nedēļā Latvijas teritorijā ir atgriezušies stārķi. Aculiecinieki vairākos Latvijas reģionos ir spējuši iemūžināt graciozos putnus un viņu darbības.


Stārķi atgriezušies arī Jelgavā


Foto: DELFI Aculiecinieks

Boriss Zaezerskijs: "Pie Gulbju dīķa Jelgavā stāv stārķu pāris. Abi stārķi izskatās noguruši no garā lidojuma."



Stārķu saime tikusi līdz Rīgai


Foto: DELFI Aculiecinieks

Good_Idea: "12. aprīļa dienā ap pulksten 18.30 pie deviņstāvu mājas Dreiliņos liela stārķu saime bija apstājusies atvilkt elpu un uzņemt spēkus. Stārķu bija daudz, bet ziņkārīgie iedzīvotāji ātri tos aizbaidīja.

Labākas fotogrāfijas nobildēt nebija iespējams, jo tuvāk par 100 metriem pieiet klāt nevarēja. Stārķi, visticamāk, meklēja kaut ko ēdamu."



Viļānos siro liels izsalkušu stārķu pūlis


Foto: DELFI Aculiecinieks

ekcat: "Daugavpilī bija apmetusies liela stārķu saime, kas nav raksturīgi šiem putniem šajā gada laikā. Parasti tas stārķi vienkopus savācās vasarās, kad lido uz kultivētajiem lauksaimniecības laukiem meklēt pārtiku. Mazās saimēs stārķi savācas arī vasaras beigās, pirms lidojuma uz ziemošanas vietām.

Viļānu apkārtnē, vieta, kur notiek karjeras izbūve, bija savākušies vairāk nekā 200 stārķu. Tie ir visur, vietējās vārnas ir pilnīgā šokā un nav spējīgas ar nelūgtajiem viesiem cīnīties par pārtiku. Tagad vārnas par pārtiku cīnās viena ar otru, tāpēc nereti nākas redzēt diezgan asiņainas kaujas. Izsalkušie putni momentāni apēd visu ēdamo, ko no zemes uzirdina smagā būvtehnika."



Pie Gaujas atpūšas dzērvju kompānija un vientuļš stārķis


Foto: DELFI Aculiecinieks

"Pie Gaujas atpūšas dzērvju kompānija un vientuļš stārķis. Visi gaida siltumu. Starpcitu, stārķis šeit ieradās jau pirms divām nedēļām," raksta Nikolajs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!