Foto: AP/Scanpix

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ( V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičš ( RP) nosoda terora aktu Bostonas maratona laikā un izsaka līdzjūtību bojā gājušo upuru tuviniekiem, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijaArī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis līdzjūtības apliecinājumus Amerikas Savienoto Valstu prezidentam Barakam Obamam saistībā ar sprādzieniem Bostonas maratona laikā, portālu "Delfi" informēja prezidenta Preses dienests.

Dombrovskis un Rinkēvičs novēl visdrīzāko izveseļošanos tiem, kas guvuši ievainojumus.

Ministru prezidents un ministrs ir pārliecināti, ka tiks noskaidroti šī noziedzīgā nodarījuma vaininieki, viņu rīcības motīvi, un tie saņems pelnīto sodu.

Prezidents savukārt pauda, ka "vardarbībai pret neapbruņotiem cilvēkiem nav attaisnojuma". "Latvija stingri nosoda Bostonā notikušos teroraktus, kas prasījuši cilvēku dzīvības un radījuši tik daudz ievainojumu un sāpju. Sērās esam kopā ar bojāgājušo tuviniekiem, draugiem un visu amerikāņu tautu. Visiem ievainotajiem novēlu drīzu un veiksmīgu atveseļošanos," uzsver prezidents.

Vēstules noslēgumā Valsts prezidents novēlēja bostoniešiem un pilsētas viesiem spēku un izturību, pārvarot šīs traģēdijas radīto postu.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien nosūtījusi līdzjūtības vēstuli Amerikas Savienoto Valstu parlamenta Pārstāvju palātas spīkeram Džonam Bēneram saistībā ar traģiskajiem sprādzieniem Bostonas maratona laikā, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienests.

Āboltiņa Latvijas parlamenta vārdā nosoda šādu cietsirdīgu rīcību pret nevainīgiem cilvēkiem, tostarp bērniem, tik miermīlīga sporta pasākuma ― maratona ― laikā. Saeimas priekšsēdētāja pauž pārliecību, ka, ASV varas iestādēm rūpīgi izmeklējot šo gadījumu, teroristi tiks saukti pie atbildības. Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību tiem, kas pāragri zaudējuši dzīvības šajā traģiskajā notikumā, un ģimenēm, kas sēro pēc saviem tuvajiem.


Jau ziņots, ka pirmdien pēcpusdienā pēc vietējā laika, noslēdzoties Bostonas maratonam, netālu no finiša, skrējienam tuvojoties noslēgumam, pirmdien nogranda divi sprādzieni.

Pēc jaunākās informācijas bojā gājuši trīs cilvēki, kā arī vairāk nekā simts guvuši ievainojumus. Pēc Latvijas vēstniecības ASV ziņām Latvijas valsts piederīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!