Foto: LETA

Reformu partijas (RP) priekšsēdētājs Valdis Zatlers pēc pašreizējās valdes pilnvaru termiņa beigām veselības problēmu dēļ atstās partijas priekšsēdētāja amatu, viņš trešdien pavēstījis RP valdes sēdē.

"Mans veselības stāvoklis neļauj pilnvērtīgi pievērsties partijas vadībai, tāpēc mans pienākums bija jau tagad informēt kolēģus par savu lēmumu, lai savlaicīgi varētu notikt jauna partijas vadītāja izvirzīšana. Šis lēmums nav bijis viegls, jo kopā ar saviem domubiedriem esmu šo partiju veidojis, tomēr tas ir ļoti pārdomāts un izsvērts," par Zatlera teikto portālu "Delfi" informēja RP.

Zatleru par RP (toreiz - Zatlera Reformu partijas) priekšsēdētāju ievēlēja partijas dibināšanas kongresā, kas notika 2011.gada 23.jūlijā. Atbilstoši RP statūtiem kopsapulce partijas valdes locekļus balsojot ievēlē uz diviem gadiem. Līdz ar to pašreizējās RP valdes pilnvaras beigsies 22.jūlijā.

Zatlers kā savu pēcteci šajā amatā redz pašreizējo RP Saeimas frakcijas vadītāju Vjačeslavu Dombrovski.

"Partijas priekšsēdētāju ievēlēs kongress, taču no savas puses varu pateikt, ka manu balsi šajā amatā iegūs Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. Uzskatu, ka viņš ir labākais piemērs tam, kādam jābūt jaunās paaudzes politiķim – ar augstu kompetenci, pragmatiskam un bez mazākās šaubu ēnas par viņa reputāciju. Viņš ir Reformu partijā kopš tās dibināšanas un ir mūsu ekonomikas programmas un darba spēka nodokļa samazināšanas plāna autors, turklāt jau ir pierādījis sevi kā Saeimas frakcijas vadītājs un līderis".

"Vjačeslavs ir spējīgs saliedēt cilvēkus ar dažādiem uzskatiem un veidot dialogu. To viņš spilgti parādīja arī uzrunājot partijas kongresa dalībniekus, gūstot daudzu partijas biedru atzinīgus vārdus," uzsvēra Zatlers.

Dombrovskis ir norādījis, ka, saņemot biedru uzticības balsojumu, būtu gatavs uzņemties partijas vadību.

"Gala vārds par nākamo Reformu partijas priekšsēdētāju pieder partijas biedriem, taču, ja kongresā saņemšu kolēģu atbalstu, esmu gatavs uzņemties partijas vadību," norādījis Dombrovskis.

"Reformu partija ir nesen izveidots politiskais spēks, kas ienesis daudzas jaunas un progresīvas idejas Latvijas politikā, un konsekventi strādājis, lai tās realizētu. Tas ir liels izaicinājums pierādīt Latvijas vēlētājiem, ka Reformu partija pārstāv principiāli citādu politiku, un pārliecināt, ka viņu balsis bija atdotas spēkam, pateicoties kuram valstī notiek reālas pārmaiņas," viņš turpinājis.

Dombrovskis arī uzsvēra, ka, saņemot partijas biedru uzticības balsojumu, partijas priekšsēdētāja amatā par saviem galvenajiem uzdevumiem uzskatīs darbu pie partijas saliedētības un skaidras politiskās un ekonomiskās programmas izstrādes.

"Reformu partija ir spilgtu personību, pieredzējušu speciālistu un profesionāļu partija. Mums ir jāatgūst un jānostiprina mūsu vēlētāju uzticība," sacījis Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!