Foto: AFI

Premjers Valdis Dombrovskis (V) uzdevis pirmdien sasaukt Krīzes vadības padomi, lai risinātu plūdu sekas, savā "Twitter" kontā paziņojis valdības vadītājs.

Dombrovskis arī sola sekot līdzi atbildīgo dienestu darbam, palīdzot iedzīvotājiem.

Pļaviņu novada pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēdē pašvaldības un operatīvo dienestu pārstāvji nolēmuši aicināt Ministru kabinetu izsludināt ārkārtas situāciju Pļaviņu pilsētā un Aiviekstes pagastā, vēsta Staburags.

Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Arnītis informēja, ka līdzīgi kritiska situācija esot gan Pļaviņās, gan Aiviekstes pagastā, tāpēc lūgs valdība izsludināt ārkārtas situāciju, nosakot atbilstošu turpmāko rīcību.

"Plūdi pilsētu ir pārdalījuši divās daļās un ar automašīnu nav iespējams šķērsot Pļaviņas, jo noplūdušajā Upes ielā ūdens līmenis virs brauktuves jau ir aptuveni 70 centimetru. Pa šo laiku applūdusi arī Raiņa iela, pa kuru vēl no rīta varēja apbraukt naktī applūdušo Daugavas ielu," laikrakstu "Staburags" informē Arnītis.

Autotransportam ieteicams neiebraukt Pļaviņās vispār, bet braukt tikai pa apvedceļu garām pilsētai.

Aptuveni 15 cilvēku evakuēts uz bijušās ēdnīcas telpām Pirmā Maija ielā 2 Aiviekstes pagastā.

Ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām par 62 centimetriem pārsniedz kritisko robežu. Situācija patlaban pasliktinās. Kopš šā rīta līmenis kāpis vēl par 44 centimetriem, ziņo "Staburags".

Jau ziņots, ka piektdien no rīta ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām sasniedzis vēsturiski maksimālo atzīmi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Piektdien plkst.9:30 ūdens līmenis pārsniedzis vēsturiski maksimālo novēroto ūdens līmeni par 12 centimetriem - sasniegta atzīme 75,15 metri pēc Baltijas augstuma sistēmas. Savukārt plkst.12 sasniegts jauns ūdens līmeņa rekords - 75,50 metri pēc Baltijas augstuma sistēmas.

Vēl pulksten 9:00 ūdens līmenis bija 74,85 metri pēc Baltijas augstuma sistēmas.

Glābēji no applūdušajām mājām Pļaviņās jau izglābuši astoņus cilvēkus, piecus suņus un trīs kaķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!