Foto: Publicitātes foto
12. aprīlī svinīgi tika uzsākta Ventspils Tehnikuma – Ziemeļkurzemes profesionālās izglītības kompetences centra infrastruktūras attīstības projekta īstenošana, informē Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere.

Ventspils Tehnikums jau vairākus gadus aktīvi sadarbojas ar Ventspils pilsētas pašvaldību, lai veicinātu profesionālās izglītības attīstību Ziemeļkurzemē.

Ventspils Tehnikums šobrīd ir pirmā un arī vienīgā no 11 profesionālās izglītības iestādēm, kas ir gatava uzsākt izglītības iestādes rekonstrukcijas darbus ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu pēc tam, kad 2011.gada 27.decembrī ar Izglītības un zinātnes ministra R.Ķīļa rīkojumu tika pārtraukta projektu īstenošana 18 profesionālās izglītības iestādēm visā Latvijā.

Nākotnē plānots uzsākt vērienīgus Ventspils Tehnikuma rekonstrukcijas darbus, lai jau 2014.gada 1.septembrī Ventspils Tehnikuma audzēkņi mācības uzsāktu jaunā, modernā, profesionālās izglītības kompetences centram atbilstošā izglītības iestādē. Vienlaikus projekta ietvaros uzbūvēs jaunu un mūsdienīgu dienesta viesnīcu 250 vietām.

Pēc projekta īstenošanas, papildus jau esošajām metālapstrādes, automehānikas, enerģētikas, elektronikas, viesnīcu un restorānu servisa programmām, Ventspils Tehnikumā tiks piedāvātas arī jaunas mācību programmas - būvkonstrukciju galdnieks, ēku iekšējo komunikāciju tehniķis, automehatroniķis, viesmīlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!