Foto: DELFI
Rīgas iedzīvotāju vairākums – 79% uzskata, ka Uzvaras piemineklis Pārdaugavā ir jāsaglabā, liecina tirgus un socioloģisko pētījumu centra SKDS veiktā aptauja, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

51% respondentu domā, ka monuments jāsaglabā tā pašreizējā izskatā, bet 28% vēlas, lai tas tiktu atjaunots. Savukārt 13,6% aptaujāto uzskata, ka piemineklis būtu jānojauc.

Par pieminekļa saglabāšanu līdzšinējā izskatā vai atjaunošanu iestājas gan vairākums to respondentu, kas ģimenē lieto latviešu valodu (54%, no tiem 11,4% aptaujāto iestājas par pieminekļa atjaunošanu, 42,6% - par saglabāšanu pašreizējā izskatā), gan to, kas ģimenē lieto krievu valodu ( 96,3%; attiecīgi 38,9% par atjaunošanu un 57,4% par saglabāšanu pašreizējā izskatā).

Par Uzvaras pieminekļa saglabāšanu un atjaunošanu iestājas 70% Latvijas pilsoņu un 97,5% respondentu bez Latvijas pilsonības.

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība pārliecināta, ka Uzvaras piemineklis nākotnē būtu jānojauc. Stāstot sabiedrībai par Uzvaras parka vēsturi un pārveidojot parku par aktīvās atpūtas zonu, ir jāsper drosmīgi soļi ceļā uz tajā esošā pieminekļa pārveidi vai nojaukšanu, secināja NA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!