Foto: DELFI
Pārdaugavā, Uzvaras parkā, šovakar sācies pirmais pasākums par godu Otrā pasaules kara beigu gadadienai. Karā kritušos pieminēt pulcējušies aptuveni 150 cilvēku, tostarp arī veterāni, novēroja aģentūra LETA.

Pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" pakājē ir uzslieta liela skatuve, uz kuras viens otru nomaina folkloras ansambļi.

Uzvaras parkā daudzas lietas sagatavotas rītdienas, 9.maija, svinīgajiem pasākumiem. Bez jau pieminētās skatuves un lielizmēra ekrāniem izvietotas arī 15 teltis, kurās svinētāji var iegādāties atspirdzinājumus un uzkodas.

Pieminekļa pakājē pagaidām vēl nav izveidojies tik ierastais ziedu paklājs. Kā novēroja aģentūra LETA, kārtību Uzvaras parkā šovakar uzrauga pasākuma rīkotāju nolīgtas apsardzes firmas darbinieki, kā arī Valsts policija un Rīgas Pašvaldības policija.

Kā ziņots, biedrība "9may" šovakar Uzvaras parkā pie pieminekļa piemin Otrā pasaules kara upurus, savukārt rīt, 9.maijā, turpat notiks "fašisma sagrāves dienas" svinības, kas, visticamāk, pulcēs tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!