Foto: LETA

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) līderis Augusts Brigmanis ir apmierināts ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sasniegto vēlēšanās, īpaši Daugavpilī un Rēzeknē.

Brigmanis portālam "Delfi" sacīja, ka īpaši viņš ir apmierināts ar sasniegto Daugavpilī un Rēzeknē, jo tas apliecina arī krievvalodīgā elektorāta atbalstu ZZS  "tolerantajai politikai".

Savukārt vājais sniegums Rīgā pierādot to, ka LZS un LZP atsevišķais starts bijusi kļūda, atzina Brigmanis. Tomēr gatavošanās vēlēšanām arī Rīgā bijis labs komandas darbs ar daudzām jaunām sejām.

Visā visumā Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) nav pamata būt sarūgtinātai par startu 2013. gada pašvaldību vēlēšanās, taču ir skaidrs, ka atsevišķu Latvijas Zaļās partijas un Latvijas Zemnieku savienības sarakstu iesniegšana vēlēšanām Rīgā bija kļūda, uzsvēra Brigmanis.

"Es jau brīdināju, ka vajag tomēr kopīgu sarakstu, bet bija cilvēki, kas iebilda," sacīja Brigmanis.

Brigmanis portālam "Delfi" uzsver, ka ZZS vairākās pilsētās guvusi vēl nepieredzētus panākumus. "Daugavpilī pirmo reizi esam pārvarējuši 5 % barjeru, Rēzeknē mūsu apvienotajam sarakstam ir otrā vieta, bet uzvara Jūrmalā ir šai pilsētai unikāla," lepojās Brigmanis.

Viņš norāda, ka savās pašvaldībās atzīstamus panākumus guvuši arī līdzšinējie ZZS mēri.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar ziņu aģentūra LETA, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio sadarbībā ar socioloģisko un tirgus pētījumu centra SKDS metodoloģisko atbalstu veikto socioloģisko aptauju par Latvijas Zaļo partiju nobalsoja 3,52%, par Latvijas Zemnieku savienību - 1,61%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!