Starptautisko ģimenes dienu ikgadu atzīmē 15. maijā. Pēc Priekules novada Sociālā dienesta iniciatīvas šajā dienā īpaši tiek domāts par novada audžuģimenēm. Jau otro gadu šos svētkus īsteno sadarbībā ar kultūras darba veicējiem, informē pašvaldībā.

Ja pirms gada audžuģimenes tika aicinātas uz koncertu un kopīgu svētku kliņģera baudīšanu Priekulē, tad šogad tika nolemts svētkus sarīkot ar iziešanu brīvā dabā. Tas izdevās, jo laiks bija saulains un silts. Tiem, kas ikdienas mājas soļa dēļ ne tik bieži izkustās, bija iespēja ar autobusu doties tādā kā ekskursijā uz Kalētiem. Tautas namā ikvienu sagidīja ar skaistiem, bērnu izgatavotiem ziediem un konfektēm. Sarūpēto pasniedza vietējā sociālā darbiniece Mārīte Sergejeva un skolotāja Arta Troika.

Pirms svētku koncerta cildinājuma ievadvārdus ģimenēm veltīja Kalētu pagasta pārvaldniece Agrita Driviņa un Priekules novada Sociālā dienesta vadītāja Mārīte Gertnere.

Koncertuzvedumu ar sirsnīgām dziesmām un draiskām dejām veidoja bērnu muzikālā studija "Ķinķēziņi", savu skolotāju Rigondas Džeriņas un Lienes Bražes vadībā. Dziesmas iestudēja mūzikas skolotāja Inta Gruntmane. Ar smeldzīgām melodijām koncertu kuplināja dziedātāja Monta Leja un ģitārists Nauris Vrubļevskis.

Pēc koncerta Kalētu sociālā darbiniece Mārīte Sergejeva mudināja kuplāko ģimeņu pārstāvjus Mateviču ģimeni, Ķezēnu ģimeni, Ločmeles ģimeni, Šaudiņas ģimeni u.c. ņemt no skatuves krāsainos balonus un doties ar tiem ziedošajā pavasarī. Kalētu tautas nama vadītāja Svetlana Zaše-Zasa uz skolas kāpnēm izdalīja vēlējumus, kurus visi noklausījās un kopā ar baloniem palaida debesīs. Pēc kopīga piemiņas foto notika izkustēšanās un gardas skābeņu zupas baudīšana Kalētu Priedienā.

Rīkotājiem bija gandarījums par aizvadīto svētku dienu Kalētos, kā arī pārliecība ka labi vārdi un jauki pārsteiguma mirkļi ikvienai audžuģimenei nekad nebūs par daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!