Foto: DELFI

"Reģionu alianse" - pirmais reģionālais politiskais spēks, kas nav pārstāvēts lielajā politikā, bet ar vērienu startēja pašvaldību vēlēšanās, tajās ieguvusi 140 deputātu vietas 28 pašvaldībās.

Turklāt "Reģionu alianse" guvusi vēlētāju atbalstu gan pašvaldībās, kuras vadījuši partijā esošie pārstāvji, gan arī tajos novados, kur partijas kandidāti piedalījās pirmo reizi. Gūstot šādus panākumus, partija sākusi gatavoties parlamenta vēlēšanām, portālu "Delfi" informēja "Reģionu alianses" vadītājs Andrejs Ence.

"Reģionu aliansei" šīs bija trešās pašvaldību vēlēšanas. Iepriekš jau divās pašvaldību vēlēšanās tā ir startējusi Pierīgas reģionā, bet šogad pirmo reizi aliansē iesaistījās pašvaldības arī no Zemgales, Kurzemes un Vidzemes.

"Esam neitrāli, mums nekādas astes nevelkas līdzi, tāpēc mēs šiem aktīvajiem cilvēkiem, kurus mēs lielā mērā pazīstam, piedāvājam darboties. Nekāda diža ideoloģija mums nav, galvenais, lai tie ir aktīvi cilvēki, kuri grib darboties savā novadā," iepriekš sarunā ar portālu "Delfi" atzina Ence.

Patlaban partijā "Reģionu alianse" ir 428 biedri. Tai ir pārstāvniecības 33 Latvijas pašvaldībās - Alojā, Ādažos, Babītē, Baldonē, Carnikavā, Garkalnē, Gulbenē, Grobiņā, Inčukalnā, Jelgavā un Jelgavas novadā, Jūrmalā, Ķekavā, Krimuldā, Lielvārdē, Liepājā, Limbažos, Mārupē, Olaine, Ropažos, Salaspilī, Salacgrīvā, Saldū, Sējā, Siguldā, Skrundā, Smiltenē, Stopiņos, Talsos, Limbažos, Kandavā, Vecumniekos un Ventspilī.

Pašvaldību vēlēšanās 1.jūnijā kopumā visās pašvaldībās bija jāievēl 1618 deputāti.

Ence norādījis - gūtie rezultāti pašvaldību vēlēšanās apliecina, ka "Reģionu alianses" pārstāvji ir augstu novērtēti reģionos, tāpēc partija gatavojas Saeimas vēlēšanām. Jau esot sāktas pārrunas ar citām reģionālajām partijām, lai apvienotu spēkus un parlamenta vēlēšanās piedalītos "spēcīga reģionālo partiju apvienība", piebilda Ence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!