Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pie administratīvās atbildības saucis arī Rīgas brīvostas pārvaldes pārvaldnieka Leonīda Loginova vietnieku Aigaru Pečaku.

KNAB šonedēļ publiskoja informāciju, ka Loginovs, izdodot 2011.gada 28.septembra rīkojumu un noslēdzot automašīnas nomas līgumu ar Rīgas Brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieku Aigaru Pečaku, pamatojoties uz kuru Pečaks lietoja pārvaldes automašīnu personīgajām vajadzībām, ir pārkāpis likumā noteikto ierobežojumu. KNAB nolēma par ierobežojumu neievērošanu, kuri noteikti attiecībā uz rīcību ar pašvaldības mantu, saukt Loginovu pie administratīvās atbildības un sodīt ar naudas sodu 150 latu apmērā. Loginovs gan tiesājās, taču neveiksmīgi.

Tiesu informatīvās sistēmas dati rāda, ka 8.novembrī Rīgas rajona tiesa skatīs Pečaka pieteikumu, kurā viņš apstrīd savu saukšanu pie administratīvās atbildības pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa panta par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu. Protokola sastādītājs ir KNAB.

Nav gan precīzi zināms, vai Pečaks saukts pie atbildības tieši saistībā ar dienesta automašīnas nomas līguma slēgšanu. KNAB preses pārstāve Inta Šaboha aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB pie administratīvās atbildības saucis arī citu Rīgas brīvostas pārvaldes amatpersonu par dienesta automašīnas nomas līguma slēgšanu. Arī viņš pie atbildības saukts par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu.

Ņemot vērā, ka lēmums vēl nav stājies spēkā, jo amatpersona lēmumu apstrīdējusi tiesā un tā vēl nav notikusi, amatpersonas vārdu un piemēroto sankciju birojs pagaidām neatklāj.

Jau ziņots, ka KNAB konstatējis, ka Loginovs, izdodot 2011.gada 28.septembra rīkojumu un noslēdzot automašīnas nomas līgumu ar Rīgas Brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieku Aigaru Pečaku, pamatojoties uz kuru Pečaks lietoja pārvaldes automašīnu personīgajām vajadzībām, ir pārkāpis likumā noteikto ierobežojumu.

KNAB konstatēja, ka Loginovs 2011.gada 3.februārī ar Pečaku noslēdzis automašīnas nomas līgumu, ar kuru Pečaks ieguva tiesības dienesta automašīnu "Volvo XC 60" lietot darba vajadzībām, ārpus darba un personīgajām vajadzībām. Tāpat ar 28.septembra rīkojumu noteikts, ka Pečakam dienesta automašīnu atļauts lietot Latvijas teritorijā bez atsevišķa rīkojuma izdošanas, kā arī personiskām vajadzībām - braucieniem no darbavietas uz dzīvesvietu un otrādi.

Minētais rīkojums paredz, ka automašīnai degvielas norma mēnesī netiek noteikta un automašīnas stāvvieta ārpus darba laika ir Pečaka dzīvesvietā.

Tādējādi Loginovs, izdodot 28.septembra rīkojumu un noslēdzot automašīnas nomas līgumu ar Pečaku, ir pārkāpis likumā noteikto ierobežojumu, jo viņš kā pilnvarota valsts amatpersona pieņēma lēmumu par valsts vai pašvaldības mantas nodošanu lietošanā, pretēji likumā "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" noteiktajai kārtībai.

Ņemot vērā iepriekšminēto, KNAB nolēma par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu, proti, par ierobežojumu neievērošanu, kuri noteikti attiecībā uz rīcību ar pašvaldības mantu, saukt Loginovu pie administratīvās atbildības un sodīt ar naudas sodu 150 latu apmērā.

Loginovs lēmumu apstrīdēja KNAB priekšniekam, kurš biroja sākotnējo lēmumu atstāja negrozītu. Loginovs KNAB priekšnieka lēmumu pārsūdzēja Talsu rajona tiesā, kura sūdzību noraidīja. Loginovs iesniedza apelācijas sūdzību Kurzemes apgabaltiesā, kura šogad 23.maijā apelācijas sūdzību noraidīja. Spriedums nav pārsūdzams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!