Foto: DELFI

"Skaistais vasaras laiks atdzīvina iekšzemes tūrismu Latvijā – daudzi nolemj apceļot Latgali, kurā šovasar iespējams izveidot tūri pa trim jauniem spilgtiem kultūras objektiem – "Goru" un "Zeimuļu" Rēzeknē, kā arī Marka Rotko centru Daugavpils cietoksnī," raksta "Delfi" aculiecinieks Otomārs.

"Sestdien bijām Rēzeknē (vakarā iebraucot Aglonā), svētdien – Daugavpilī. Spriežot pēc tā, ka ceļojuma laikā kultūras objektos ik pa laikam satikām vismaz trīs tūristu grupas, kas veica tādu pašu maršrutu, sapratām, ka neesam diez ko oriģināli savā izvēlē.

"Zeimuļs" gan sestdienās nestrādā, toties tam var apiet apkārt un paskatīties, vai tiešām darbs, kas ieguva publikas balsojuma balvu šā gada arhitektūras balvas ceremonijā, izskatās pēc hobitu mājiņas.

"Gorā" par 50 santīmiem iespējams piedalīties 40 minūšu ekskursijā, kurā parāda iespaidīgo skatuvju aprīkojumu un aizkulišu telpas, kā arī sīki izstāsta par koncertzāles projektu un celtniecību. Savukārt Rotko centrā pieeja ekspozīcijas iekārtošanai un pasniegšanai tiešām ir pasaules modernāko paraugu līmenī. Ļoti iespaidīgi! Noteikti jāizstaigā arī cietokšņa pārējā teritorija – mirušās pilsētas un iekoptās daļas kontrasti ir interesanti."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!