Foto: LETA

Žurnālists Lato Lapsa Rīgas apgabaltiesā pārsūdzējis pirmās instances spriedumu, ar kuru noraidīta viņa prasība pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi par goda aizskaršanu, noskaidroja tiesā.

Žurnālists cēla prasību Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā pret Latvijas Televīziju (LTV) un Strīķi par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, lūdzot atzīt Strīķes sabiedrībai sniegtās ziņas, kas izskanēja 2011.gada 13.novembra LTV raidījumā "De facto", par nepamatotām. Raidījumā Juta Strīķe pēc žurnālistes lūguma pauda viedokli par Lapsas un viņa kolēģu izdoto grāmatu "Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta"".

Lūgta izteikt viedokli par šo grāmatu, KNAB priekšnieka vietniece raidījumā atbildēja: "Man ir cilvēciski žēl, ka Lato Lapsa savu talantu, laiku, tinti izmanto klaču vākšanai un arī tam, lai apmelotu KNAB, lai nomelnotu tiesībsargājošās iestādes. Es domāju, ka viņa cilvēciskā resursa izmantošana varētu būt ar daudz cēlākiem mērķiem."

Tiesa ņēma vērā, ka arī viedoklis var aizskart personas godu un cieņu, ja tas ir bijis rupjš vai nesamērīgi aizskarošs, bet konkrētā intervijā paustais Strīķes viedoklis par tādu nav atzīstams.

Latgales priekšpilsētas tiesa noraidīja Lapsas prasību un nolēma piedzīt no viņa par labu Strīķei advokāta izdevumus 300 latu apmērā. Lapsa iesniedzis apelācijas sūdzību, un Rīgas apgabaltiesa to vērtēs 20.novembrī.

Jau ziņots, ka Lapsas un viņa kolēģu izdotā grāmata vēsta par, viņuprāt, Latvijas specdienestu nekontrolējamību un visatļautību, kurai par upuri var kļūt ikviens valsts iedzīvotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!