Foto: F64
Ekonomikas ministrija (EM) ir gatava tikties ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) deputātiem, lai informētu sīkāk par valdības pieņemto lēmumu atsākt privātā kapitāla piesaistes procesu bankai "Citadele" un šī lēmuma argumentāciju, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja ministrijā.

EM uzsvēra, ka privātā kapitāla piesaistes process bankai "Citadele" tika atsākts atbilstoši Eiropas Komisijas (EK) prasībām un "Parex bankas" restrukturizācijas plānam.

""Parex bankas" gadījumā tika risināta krīzes situācija un ar EK tika saskaņots "Parex bankas" restrukturizācijas plāns, kas paredz valsts atbalsta izbeigšanu un privātā kapitāla piesaisti bankai pēc situācijas stabilizācijas. Sarunās ar EK ir panākts, ka Latvija var izvēlēties vairākus modeļus privātā kapitāla piesaistei," skaidroja EM.

Pēc ministrijas sacītā, atbilstoši valdības lemtajam pašlaik ir piemērotākais brīdis investora piesaistīšanai bankai, jo Latvijas pievienošanās eirozonai no 2014.gada ir pozitīvs fons potenciālo investoru piesaistei. Tāpat banka "Citadele" patlaban jau strādā stabili un ir pelnošs uzņēmums, līdz ar to restrukturizācijas plāna galvenais mērķis - krīzes situācijas novēršana un situācijas stabilizācija - ir sasniegts un bankai nepieciešams investors vai investori, kas nodrošinās bankas ilgtermiņa attīstību un plašākas attīstības iespējas.

Ministru kabineta lēmums paredz konkursa rezultātā piesaistīt augsti profesionālu, starptautisku investīciju konsultantu, kura uzdevums būs izanalizēt tirgus situāciju un noteikt labāko investoru piesaistes modeli bankai "Citadele". Konsultants veiks aktivitātes privātā kapitāla piesaistes stratēģijas sagatavošanai un ieviešanai, tostarp tirgus situācijas izvērtējumu, nodrošinās bankas padziļināto izpēti un risinās sarunas ar potenciālajiem investoriem.

Kā ziņots, NA pieņēmusi lēmumu aicināt Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un ekonomikas ministru Danielu Pavļutu apturēt visas darbības, kas saistītas ar AS "Citadele banka" pārdošanu.

Savukārt pārējie koalīcijas partneri lielākoties atbalsta valdības lēmumu atsākt AS "Citadele banka" pārdošanu.

Ministru kabinets 16.jūlijā slēgtā sēdē nolēma atsākt bankas "Citadele" pārdošanu. Lai šo procesu īstenotu, tiks sākta pārdošanas konsultanta meklēšana. Valdība nolēma konkursa rezultātā piesaistīt augsti profesionālu, starptautisku investīciju banku, kuras uzdevums būs noteikt valstij labāko bankas "Citadele" investoru piesaistes modeli.

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!