Foto: DELFI
Lai gan pagājis gandrīz mēnesis kopš ugunsgrēka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) 32.korpusā, slimnīca joprojām nevar nosaukt zaudējumu finansiālo apmēru.

Nekādu jaunumu saistībā ar notikušo ugunsgrēku neesot. Slimnīcas pārstāvji nevar nosaukt zaudējumu apmēru, līdz ar to arī neskaidro, vai slimnīcai pietiks līdzekļu savā budžetā to segšanai, un, ja nepietiks, kam tie tiks prasīti.

"Negadījuma izmeklēšanā iesaistīta Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Valsts darba inspekcija. Pirms slimnīca nav saņēmusi visu kompetento institūciju atzinumus, slimnīca atturas no jebkādu minējumu izteikšanas," sacīja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Jau ziņots, ka 2.augustā no rīta PSKUS slimnīcas 32.korpusa pagrabā izcēlās ugunsgrēks, kura dēļ slimnīcā uz laiku tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Korpusa pagrabā ugunsdzēsēji atrada 66 skābekļa balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši. Negadījumā cieta divi slimnīcas darbinieki, kas guvuši apdegumus, septiņi cilvēki izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 evakuēti.
4.augustā slimnīca atsāka darbu ierastā režīmā.

Ugunsdzēsēji šogad februārī pārbaudē konstatēja, ka slimnīcas 32.korpusā, kurā notika ugunsnelaime, "pagrabā ugunsdrošos šķēršļos neblīvās vietas nav aizdarītas ar blīvējošiem dūmu necaurlaidīgiem materiāliem". Tas nepieciešams, lai ugunsgrēka gadījumā dūmi neizplatītos uz pārējām telpām.

Toreiz netika konstatēti pārkāpumi skābekļa balonu uzglabāšanā, piemēram, tam nepiemērotās vietās. Ugunsdzēsēji gan atzina, ka baloni jāuzglabā speciāli piemērotās vietās, nevis pagrabā, kā tas ir noticis šajā gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!